Alba: Elevi din 16 judeţe participă la concursul naţional de alpinism „Trofeul Cheile Vălişoarei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevi din 16 judeţe ale ţării participă la cea de a V-a ediţie a celui mai important concursul naţional de orientare turistică ce se desfăşoară în Transilvania.  „Trofeul Cheile Vălişoarei“ se desfăşoară în perioada 23-27  la Aiud. Tinerii  se vor întrece în probe de alpinism, căţărare sau vor trece pe o tiroliană întinsă între două vârfuri de stâncă.

Participă elevi de la Palatele Copiilor din Bucureşti, Botoşani, Brăila, Braşov, Craiova, Oradea, Sfântu Gheorghe, Sibiu, precum şi de la Cluburile Copiilor din Întorsura Buzăului, Câmpulung Muscel, Paşcani, Sighişoara, Motru, Strehaia şi Târgu Lăpuş.

„La această ediţie vor participa peste 60 de elevi constituiţi în echipaje, elevi membrii ai cercurilor de specialitate ale cluburilor şi palatelor copiilor din 16 judeţe. Echipajele sunt formate din câte doi baieţi şi două fete, vor fi insoţite de către un cadru didactic, fiecare formaţie trebuind să aibă asupra sa tot ceea ce este necesar pentru o expediţie dificilă pe munte“, a spus Vasile Gavrilă, directorul Clubului Copiilor Aiud, iniţiatorul şi organizatorul acestui concurs.

Pentru câştigarea trofeului, participanţii trebuie să facă faţă la divese probe: orientare sportivă contra cronometru, alpinism, căţarare pe traseu impus, coborâre în rapeli, prim ajutor în cazul unor accidente, probă culinară şi trecerea pe o tiroliană între doi coţi de stâncă.

Trofeul este organizat de către Clubul Copiilor Aiud, având ca parteneri Ministerul Educaţiei Tineretului şi Cercetării, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Consiliul Judeţean Alba şi Salvamont Alba.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite