Alba Iulia: Deţinut evadat de la un punct de lucru. Doi ani de închisoare în plus pentru două ore de libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deţinutul era încarcerat la Penitenciarul Aiud
Deţinutul era încarcerat la Penitenciarul Aiud

Un deţinut de la penitenciarul Aiud a evadat azi-dimineaţă de la un punct de lucru din Cetatea Alba Iulia. Bărbatul a fost prins de poliţişti după două ore. A fost condamnat pentru omor în anul 1998 la 22 de ani de închisoare.

Un deţinut de la Penitenciarul Aiud, condamnat la 22 de ani închisoare pentru omor, a evadat azi-dimineaţă de la un punct de lucru din incinta Cetăţii Alba Iulia. Incidentul a avut loc la ora 08.30 în timp ce deţinuţii lucrau la cositul ierbii din şanţurile Cetăţii şi la igienizarea zonei.

A fost prins după aproximativ două ore de poliţişti în zona industrială a oraşului, la o distanţă de peste trei kilometri de locul punctului de lucru. Ioan M. are 37 de ani şi a locuit înainte de condamnare în oraşul Lupeni, judeţul Hunedoara.

A fost văzut de muncitorii de la Grup Corint

Grupul de deţinuţi lucra în zona din spatele sediului Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, pe strada Decebal, în momentul în care s-a produs incidentul. Bărbatul a fugit într-o pădurice din apropiere, după care a mers până în zona din apropierea Porţii a III-a, iar ulterior spre Biserica Mihai Viteazul de unde a coborât în Bulevardul Încoronării.

Gardian jpeg

Un membru al trupelor speciale a găsit haina abandonată de evadat

A fost văzut de angajaţii firmei Grup Corint, care lucrează la restaurarea şi modernizarea Cetăţii. „L-am văzut fugind. Mi-am dat seama că este deţinut şi i-am alertat pe gardieni. Nu era îmbrăcat în hainele de penitenciar. Cred că a mai lucrat aici pentru că ştia unde să meargă ca să iasă din Cetate“, a spus unul dintre muncitori. Zona a fost imediat împânzită de gardieni ai penitenciarului. Unul dintre aceştia a găsit haina de deţinut abandonată de evadat.

Prins la fosta fabrică Albalact

Bărbatul a fost prins de poliţişti într-o zonă opusă celei spre care s-a îndreptat la început. A fost încolţit în incinta fostei fabrici Albalact din zona industrială, pe strada Gheorghe Şincai. A încercat să scape pe acoperişul clădirii părăsite, dar, în momentul în care a coborât, a fost prins de poliţişti.

Gardian

Trupele speciale ale penitenciarului au participat la căutare şi în civil

„Deţinutul a fost condamnat în anul 1998. A executat 12 ani din pedeapsă şi putea fi eliberat condiţionat după 5 februarie 2014. A avut un comportament foarte bun motiv pentru care a fost inclus în programul de muncă. Pentru evadarea de la punctul de lucru nu va mai putea fi eliberat condiţionat şi va primi în plus la pedeapsa de 22 de ani, între şase luni şi doi ani de închisoare“, a declarat Nicoleta Mătărângă, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Aiud.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite