Alba: Crescători de animale din Apuseni învaţă să lucreze pe calculator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii învaţă ce înseamnă calculatorul
Oamenii învaţă ce înseamnă calculatorul

Un număr de 28 de locuitori ai comunei Scărişoara, cu activitate în domeniul creşterii animalelor, participă pe parcursul acestei săptămâni la un curs de formare profesională pentru a învăţa să lucreze pe calculator.

Cursul este organizat de asociaţia Clubul Ecologic Transilvania din Cluj în colaborare cu Primăria Scărişoara şi este parte a unui proiect finanţat din fonduri europene. Valoarea proiectului este de 5.5 milioane de lei şi este implementat în localităţi din Alba, Bihor şi Cluj. Locuitorii din Scărişoara se adaugă celor 108 absolvenţi ai cursurilor similare organizate în ultimele luni la Livezile, Sălciua, Vadu Moţilor şi Albac.

Proiectul oferă oportunităţi de formare profesională în meseriile de bucătar şi barman-ospătar precum şi de dezvoltare a competenţelor legate de utilizarea computerelor pentru 240 de persoane ocupate în agricultura de subzistenţă din zona Munţilor Apuseni – judeţele Alba, Bihor şi Cluj.

Oamenii învaţă ce înseamnă calculatorul

Proiectul mai cuprinde o campanie de promovare a culturii antreprenoriale în mediul rural, consiliere şi asistenţă pentru antreprenori şi suport acordat autorităţilor locale pentru elaborarea şi implementarea strategiilor integrate pentru diversificarea economiei locale.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite