Alba: Cod galben pentru grindină şi vijelie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă avertizare de cod galben pentru judeţul Alba a intrat în vigoare de astăzi de la ora 12.00. Aceasta este valabilă până mâine seară, în jurul orei 21.00. Se aşteaptă ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări de vânt şi căderi de grindină.

„În intervalul 22 iunie, ora 12.00 -  23 iunie, ora 21.00, în judeţul Alba, în special în zonele de deal şi de munte, cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp şi pe arii restrânse 50 l/mp.

Vor fi condiţii de grindină, iar vântul va prezenta intensificări de scurtă durată în timpul ploilor“, se precizează în atenţionarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie

Alina Bălaş, purtătorul de cuvânt al Isu Alba, a precizat că atenţionarea meteorologică de cod galben s-a transmis la toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu măsurile de prevenire, protecţie şi intervenţie.

În urma ploilor de ieri, zeci de străzi şi subsoluri au fost inundate, s-au semnalat cazuri de copaci rupţi, maşini avariate, acoperişuri de bloc smulse de vânt, culturi agricole distruse de gheaţă, şi locuinţe fără curent.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite