Alba: Cereri la Fisc pentru înmatriculări auto pe vechea taxă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele din Alba care şi-au cumpărat maşini de peste hotare până la sfârşitul anului trecut trebuie să depună la Fisc, până la 31 ianuarie 2011, o cerere însoţită de unul din documentele care dovedesc că maşina a fost cumpărată în vederea înmatriculării în România.

Proprietarii de autoturisme care îndeplinesc aceste condiţii achită taxa de primă înmatriculare  la nivelul celei de anul trecut şi  scapă  de taxele suplimentare intrate în vigoare la 1 ianuarie 2011. 

Termenul limită până la care se pot achita sumele la Direcţia Finanţelor Publice Alba este 31 martie.

„De la începutul anului, la Administraţia Financiară Alba Iulia s-au prezentat 41 de persoane  care au depus cererile de înmatriculare. Niciunul dintre solicitanţi nu a achitat taxa de poluare pentru prima înmatriculare, pentru că nu au apărut încă normele de aplicare ale Ordonanţei de Guvern 118/2010, care a intrat în vigoare de la începutul acestui an. Am fost informaţi că le primim până pe 15 ianuarie“, a spus Iulia Miriştean, purtător de cuvânt al Direcţiei Finanţelor Publice. 

Purtătorul de cuvânt al instituţiei a precizat că persoanele care şi-au cumpărat un autoturism din străinătate până la 31 decembrie 2010,  vor achita taxa de poluare pentru prima înmatriculare conform Ordonanţei de Urgenţă 50/2008, aceeaşi care era în vigoare şi anul trecut.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite