Alba: Centru de asistenţă medicală comunitară la Cugir

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul orăşenesc din Cugir
Spitalul orăşenesc din Cugir

Municipalitatea din Cugir are în plan crearea unui centru de asistenţă medicală comunitară pentru acordarea de ajutor primar în caz de nevoie. În centrul pilot îşi vor desfăşura activitatea un asistent medical comunitar, un asistent social şi un mediator sanitar.

Activitatea centrului va fi complementară celei desfăşurate în spitalului orăşenesc sau a cabinetelor medicilor de familie.

„Acest serviciu va avea ca scop identificarea şi acordarea de sprijin medical atât categoriilor vulnerabile, vârstnici, copii, personae cu dizabilităţi, cât şi tututor celor care au nevoie de asistenţă medicală”, a spus Rodica Florea, viceprimarul Cugirului.

Centru de asistenţă medicală comunitară face parte dintr-un proiect de promovare a incluziunii sociale prin dezvoltarea resurselor umane şi instituţionale din domeniul asistenţei medicale comunitare.

Proiectul aparţine Şcolii Naţionale de Sănătate Publică şi a fost demarat în zece judeţe din regiunea Vest şi Centru.

La cursurile organizare în cadrul proiectului au luat parte 27 de asistenţi sociali din cadrul SPAS şi asistenţi medicali de la spitalul Cugir.

„În perioada imediat următoare se va semna un acord de parteneriat, în baza căruia Primăria Cugir va participa la proiect prin asigurarea spaţiului necesar desfăşurării activităţii. Avem convingerea că Centrul de asistenţă medicală comunitară îşi va deschide porţile cel târziu în această toamnă” a mai spus Rodica Florea.
                   
   

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite