Alba: Campanie de ajutor a parohiilor ortodoxe afectate de dezastrul de la Ocna Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ocna Mureş
Ocna Mureş

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a iniţiat o campanile în rândul credincioşilor din judeţ în scopul ajutorării celor două parohii din Ocna Mureş ale căror construcţii au fost afectate de catastrofa produsă în oraş.

Arhiepiscopul Andrei Andreicuţ a lansat un mesaj de solidaritate către toţi credincioşii care pot ajuta cele două parohii din Ocna Mureş.

„În preajma Crăciunului la Ocna Mureş a avut loc o catastrofă, s-a scufundat o porţiune din centrul oraşului. Lucrul acesta s-a petrecut pentru că încă din perioada stăpânirii romane şi până în zilele noastre din subsolul localităţii s-a exploatat sarea. Printre alte construcţii ce s-au prăbuşit este şi o casă parohială cu dependinţele ei, în care locuiau două familii de preoţi.

Actualmente parohiile Ocna Mureş II şi III sunt fără casă parohială, preoţilor repartizându-li-se provizoriu un apartament ANL. Sufleteşte, în calitate de creştini ne simţim solidari cu cele două parohii şi dorim să le ajutăm să construiască două case parohiale. Bunătatea noastră o vom demonstra făcând colectă la Anul Nou sau la Bobotează în parohiile noastre şi centralizându-o la protopopiate, iar Preacucernicii Părinţi protopopi vor vira sumele la arhiepiscopie, pentru a fi repartizate celor două parohii”, afirmă Arhiepiscopul Andrei în mesajul său.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite