Alba: Bilete de tratament nevalorificate. Pensionarii ar fi trebuit să le ridice în trei zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 100  de  biletele de tratament primite de Casa de Pensii Alba au  rămas nevalorificate, după ce pensionarii nu s-au prezentat să le ridice de la ghişeul instituţiei.

Casa de Pensii Alba a primit la începutul săptămânii trecute 166 bilete de tratament, cu plecare în staţiunil balneoclimaterice din data de 9  şi 10 aprilie.

Numai că,  pensionarii nu s-au prezentat ca să-şi ridice tichetele. Consecinţa: instituţia a fost nevoită să înapoieze Casei Naţionale de Pensii 101 de tichete de tratament.

„În primul rând, termenul de trei zile pentru ridicarea biletelor de tratament a fost unul foarte scurt. În al doilea rând, nici perioada nu este una favorabilă, de obicei în lunile de vară sunt cele mai multe solicitări. Ca atare am valorificat doar 64 de bilete de tratament“, a precizat Nicolae Nartea, directorul Casei de Pensii Alba.

 Deoarece sejurul va fi în perioada Sărbătorilor de Paşte, pensionarii care vor ajunge în staţiuni vor avea inclusă în preţ şi masa de sărbători. Fiecare vârstnic a plătit pentru biletul de tratament  50 la sută din valoarea pensiei încasate lunar.

În 2010, Casa de Pensii Alba a rămas cu 509 bilete de tratament în staţiunile balneoclimaterice nevalorificate. Asta, pentru că vârstnicii din judeţ nu le-au solicitat sau au renunţat la tichete în ultimul moment.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite