Alba: Bianca Molnar este campioană naţională la marş şi bursieră olimpică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bianca Molnar a început să practice atletismul în urmă cu doi ani. De atunci a depus o muncă asiduuă în acest domeniu. Elevă în clasa a VIII-a a Şcolii generale nr. VI „Ion Agârbiceanu“ Alba Iulia, deţine singura bursă olimpică acordată în Alba.

Născută la: 7 iulie 1996, Alba Iulia
Studii: elevă în clasa a VIII-a la Şcoala generală „Ion Agârbiceanu“
Familie: o soră şi un frate

 „Am început pregătirile în semestrul doi al clasei a V-a. De când eram mică îmi place mişcarea, am încercat diferite variante, am jucat fotbal, baschet, înot, role, iar în cele din urmă m-am oprit la atletism“, povesteşte Bianca.

Antrenorul Gabriel Avram a fost cel care a cooptat-o în echipa sa. „Fiind o cunoştinţă mai veche cu tatăl ei, am aflat de abilităţile şi de rezultatele bune pe care le-a obţinut în cadrul orelor de sport de la şcoală şi i-am propus să o trimită pe Bianca la clubul sportiv. A fost o decizie foarte bună“, a spus antrenorul de atletism de la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia.

Are bursă olimpică

Într-un timp foarte scurt, a reuşit rezultate excepţionale. După un an de antrenamente, se află pe podiumul competiţiilor de mars specific vârstei ei. „Mi-am dat seama că îmi place competiţia, în acest an nu am lipsit de la nici o oră de antrenament, iar rezultatele au început să apară. În luna martie am participat la prima competiţie oficială, Campionatele naţionale de iarnă, desfăşurate la Reşiţa, unde m-am clasat pe locul II la proba de marş, după colega mea de club, Mihaela Acatrinei“, a spus Bianca Molnar.

În cadrul competiţiei a fost remarcată de antrenorul Federaţiei de Atletism, Leonidas Karaiosifoglu, responsabil cu probele de marş şi a fost inclusă în lotul de perspectivă al federaţiei, beneficiind de o bursă olimpică.

„Dintre sportivii din Alba, cred că este singura care a primit această bursă ce se acordă speranţelor sportului românesc în perspectiva obţinerii de performanţe la competiţii, respectiv Jocurile Olimpice de juniori. Primeşte suma de 1.200 lei lunar pentru alimentaţie“, a spus antrenorul Gabriel Avram. Bianca deţine dublă legitimare, la Liceul Sportiv şi Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia.

Campioană naţională la 14 ani

În acest sfârşit de săptămână au avut loc la Bucureşti finalele Campionatelor Naţionale de Atletism destinate juniorilor născuţi în anii 1995 şi 1996. La proba de trei kilometri marş, Bianca Molnar a ocupat locul I, la o sutime de secundă faţă de colega sa de club, Mihaela Acatrinei.  „A fost o cursă tactică, amândouă am dominat cursa, iar departajarea a fost una electronică. M-am bucurat foarte mult pentru rezultatele obţinute“, a spus Bianca.

Ca şi planuri de viitor, adolescenta vrea să obţină rezultate cât mai bune la competiţiile internaţionale. „Sper să nu dezamăgesc pe nimeni şi să am rezulltate cât mai bune, mai ales că beneficiez de susţinerea Federaţiei Române de Atletism. Peste doi ani, când voi împlini vârsta necesară, vreau să mă calific la Campionatele naţionale de atletism rezervate cadeţilor şi la Jocurile Olimpice pentru categoria mea de ani“, a mai spus Bianca Molnar.

Ai un regim aparte de alimentaţie şi antrenamente?

B.M.: „Nu am un regim foarte restrictiv. Acesta este alcătuit din multe legume şi fructe, carne de pasăre şi peşte. În schimb, nu mănânc carne de porc. În ceea ce priveşte antrenamentul, acesta este zilnic, de luni până sâmbătă, deoarece pentru obţinerea unor rezultate bune frecvenţa este foarte importantă. De la toamnă, voi participa la un stagiu de pregătire centralizată la Băile Felix, organizat de Federaţia Română de Atletism.

Cum împaci şcoala cu antrenamentele?
B.M.:
„Mă descursc foarte bine, am rezultate foarte bune la învăţătură, am terminat anul şcolar cu media finală peste nouă. Colegii şi profesorii mă susţin, până acum nu am lipsit de la şcoală, decât o singură dată, pentru concursul de la Reşiţa. La anul mă voi îndrepta către Liceul Sportiv“.

Ce-i place: „Pe lângă sport, îmi place matematica, engleza şi chimia. Îmi place să ies afară cu colegii mei, să ascult muzică spaniolă, melodiile vesele. Îmi plac telenovelele şi să merg la cumpărături. Îmi place să mă interesez de ceea ce se poartă“.

Ce nu-i place: „Nu există ceva anume care să nu-mi placă Nu mă împac prea bine cu fizica. Nu-mi plac persoanele mincinoase şi răutăcioase“.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite