Alba Iulia: 50 de contestaţii la a doua sesiune de Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 150 de elevi, din judeţul Alba, din cei 795 prezenţi la cea de-a doua sesiune de bacalaureat din acest an au fost respinşi.

La sesiunea de toamnă a acestui examen s-au înscris iniţial 854 de absolvenţi de liceu care fie nu au reuşit să obţină nota minimă 5.00 la prima sesiune, fie au avut de susţinut mai întâi examenul de corigenţă.

Un procent de 79 la sută din cei care s-au prezentat la examen au reuişit să obţină o notă mai mare de 5.00.  Un număr de 50 de tineri, o parte dintre cei care nu au luat nota minimă, dar şi cei care nu au fost mulţumiţi de notarea iniţailă au depus contestaţii.

Cele mai multe lucrări care vor fi recorectate sunt cele la matematică unde au fost depuse 23 de contestaţii. De asemenea 16 lucrări scrise la limba şi literatura română vor fi recorectate. „Sunt câteva contestaţii şi la geografie sau la istorie, dar numărul lor este mic”, a spus inspectorul Dan Cherecheş din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba.

Rezultatele finale ale celei de-a doua sesiuni de bacalaureat din acest an vor fi afişate în data de 3 septembrie, la centrul unic de examinare pentru judeţul Alba, de la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa”.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite