Alba: Avantajele vieţii fără droguri, prezentate elevilor în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Alba, va desfăşura, în perioada ianuarie-iunie 2011, proiectul local „Avantajele vieţii fără droguri”.

Proiectul are ca scop prevenirea consumului de alcool, tutun şi droguri în rândul elevilor de gimnaziu şi liceu şi promovarea unui stil de viaţă sănătos.

„Activităţile sunt adresate, în principal elevilor din cadrul unităţilor şcolare din judeţ care au cabinete de asistenţă psihopedagogică, şi în subsidiar elevilor din celelate şcoli, caz în care consilerii educativi vor fi aceia care vor desfăşura ore de prevenire antidrog“, a spus Claudiu Duşa, coordonatorul Centrului Antidrog Alba

Obiectivele proiectului sunt îmbunătăţirea cunoştinţelor legate de efectele consumului de droguri asupra sănătăţii, şi motivarea elevilor să nu experimenteze consumul de droguri prin învăţarea de tehnici prin care aceştia să rămână fermi în faţa tentaţiei de a consuma substanţe ce provoacă dependenţă.

Centrul Antidrog va ţine strânse legături de lucru cu toţi consilierii şcolari şi o parte din consilierii educativi (profesori sau profesori diriginţi anume desemnaţi să desfăşoare activităţi educaţionale cu copii) din unităţile şcolare din judeţul Alba.

Acestora li se vor  transmite materiale informative (filme documentare, materiale în power-point, spoturi antidrog, teste şi exerciţii, etc.) cu ajutorul cărora vor realiza cu elevii activităţile de prevenire.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite