Alba Iulia: Au rămas libere 56 de posturile titularizabile în învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Au rămas libere 56 de posturile titularizabile în învăţământ
Alba Iulia: Au rămas libere 56 de posturile titularizabile în învăţământ

Un număr de 56 de posturi titularizabile au rămas neocupate în urma şedinţelor publice organizate săptămână aceasta de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Au fost disponibile în total 271 de posturi, pentru care au putut opta 500 de candidaţi care au obţinut note peste şapte în urma concursului susţinut în data de 15 iulie.

Posturile de profesori vacante au fost ocupate în procent de 80 la sută. Această situaţie se datorează fie lipsei notelor suficient de mari pentru a permite titularizarea, fie din cauza existenţei posturilor în zone rurale greu accesibile din judeţ.

Constantin Negucioiu, inspector şcolar pentru managementul resurselor umane, a precizat că au fost discipline la care nu au existat candidaţi, sau au fost mai puţini decât numărul posturilor.
„Această situaţia s-a înregistrat la disciplinele tehnice la matematică sau educaţie muzicală. Posturile titularizabile neocupate au devenit automat disponibile pentru etapa de suplinire”, a spus  Negucioiu.

Mâine se desfăşoară sedinţa pentru detaşările la cerere iar luni se vor acorda continuităţile pe posturile de suplinitori. Posturile netitularizabile se vor repartiza marţi şi miercuri în şedinţă publică. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite