Alba: Asistenţii persoanelor cu handicap din Aiud vor fi concediaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Aiud renunţă la un număr de 75 de asistenţi personali ai persoanelor cu handicap. Decizia a fost luată în ultima şedinţă de consiliu local ce a avut loc luni, 31 ianuarie.

Conform hotărârii adoptate, contractele de muncă a 75 de asistenţi personali vor înceta din 1 martie 2011.

În această categorie, nu intră pentru moment şase asistenţi personali ai persoanelor cu handicap, fie pentru că se află în concediu de maternitate sau în concediu de îngrijire a copilului, fie pentru că încă nu îndeplinesc condiţiile legale pentru a beneficia de ajutorul de şomaj.

„Ceea ce face Guvernul, inventând pe zi ce trece măsuri îndreptate împotriva poporului însuşi este aberant, incalificabil. Primarii şi consiliile locale nu pot face altceva decât să se supună legii, pentru că altfel, cel puţin primarii sunt ameninţaţi cu dosare penale. Nu ştiu cum va evolua situaţia pe viitor, personal nu mai pot fi optimist şi probabil că vor urma şi alte disponibilizări, iar în pericol nu sunt puse doar locurile de muncă ale celor din sectorul bugetar, ca nu asta interesează în primul rând, ci serviciile de care populaţia are nevoie”, a spus primarul Mihai Horaţiu Josan.

Află mai multe amănunte despre situaţia asistenţilor personali ai persoanelor cu handicat din Aiud în ediţia de mâine a ziarului Adevărul de Seară Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite