Alba: Asistentele medicale se recalifică pe bani europeni în meseria de nutriţionist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

28 de asistente medicale din spitalele din Alba s-au convins că meseria este brăţară de aur şi s-au înscris la cursurile  de recalificare în meseria de nutriţionist. Diplomele obţinute sunt recunoscute în Uniunea Europeană.

Recalificarea asistentelor se face cu fonduri europene nerambursabile obţinute de sindicatul Sanitas printr-un proiect derulat la nivel naţional cu fonduri europene.Cursurile teoretice şi practice vor dura 10 săptămâni.

După absolvire, personalul medical va  obţine o diplomă de nutriţionist recunoscută la nivel naţional, dar şi în Uniunea Europeană.

Sindicatului  Sanitas Alba i-au mai  fost aprobate până acum încă cinci  cursuri, de baby –sitter şi de îngrijire a persoanelor vârstnice la  domiciliu, la care s-au înscris şi infirmiere.

Suma totală necesară pentru pregătirea asistentelor şi infirmierelor  prin sindicat este de aproape 1,2 milioane de lei, bani asiguraţi din fonduri europene.

La noi în ţară şedinţele de consiliere nutriţională nu sunt decontate de Casa  de Asigurări de Sănătate. Ele costă, în medie, între 60-100 de lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite