Alba: Angajatorii din judeţ oferă 34 de locuri de muncă. În statele UE sunt disponibile 600 de slujbe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şomeri în căutarea unui loc de muncă.
Şomeri în căutarea unui loc de muncă.

Şomerii din Alba au o ofertă scăzută pe piaţa muncii din judeţ. În schimb, angajatorii din Uniunea Europeană oferă prin programul EURES sute de locuri de muncă în agricultură, construcţii sau turism.

Peste 18.000 de şomeri din Alba speră să obţină unul dintre cele 34 de locuri de muncă oferite în această săptămână de angajatorii din judeţ prin Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

La Blaj se caută 10 operatori pentru maşini-unelte semiautomate şi automate şi patru ingineri mecanici.

În Alba Iulia sunt disponibile doar opt locuri de muncă. La Cugir cele mai mari şanse le au sudorii, pentru care angajatorii  au disponibile cinci posturi.

Locuri de muncă prin EURES

În schimb, prin biroul EURES de la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba se anunţă, pentru această săptămână, aproape 600 de oferte de muncă în ţări precum Grecia, Marea Britanie şi Italia.

Angajatorii sunt interesaţi în mod deosebit de cei care dovedesc că au experienţă în agricultură, construcţii sau turism. Majoritatea ofertelor sunt sezoniere, dar leafa o depăşeşte cu mult faţă de cea oferită de angajatorii de la noi. Spre exemplu angajatorii din Anglia oferă lunar şi 500 de lire sterline. 

Încadrările în muncă se fac pe minim patru luni, dar sunt şi contracte cu termen de până la un an.

EURES este un program informatic prin care se oferă detalii despre ofertele existente pe piaţa muncii din statele UE şi condiţiile cerute de angajatori.

Persoanele interesate să lucreze în afara graniţelor pot obţibne informaţii suplimentare de la biroul EURES din cadrul AJOFM Alba, de pe strada Nicolae Titulescu, telefon  0258.831.137.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite