Alba: Angajaţii concediaţi de la UPSOM se roagă de BCR să ridice ipoteca de pe fierul vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica UPSOM nu mai are activitate din luna februarie. Foto Arhivă
Fabrica UPSOM nu mai are activitate din luna februarie. Foto Arhivă

Un număr de aproximativ 30 de foşti angajati ai GHCL UPSOM Ocna Mureş s-au întâlnit în această dimineaţă cu conducerea combinatului pentru a solicita acordarea celor două salarii compensatorii prevăzute în contractului colectiv de muncă.

Angajaţii au trimis o scrisoare adresată BCR pentru aprobarea ridicării garanţiei pe activele de fier vechi pentru a putea fi valorificate şi apoi plătite salariile până de Crăciun. 800 de angajaţi ai societăţii au fost concediaţi în luna septembrie. 

Surse oficiale susţin că doi dintre creditorii firmei au iniţiat procedurile de solicitare a insolvenţei firmei în instanţa de judecată. Foştii angajaţi se vor întâlni din nou cu directorul Ioan Bogdan, în cursul zilei de vineri. Valoarea unui salariu compensatoriu se ridică la aproximativ 1.000 de lei.

Scrisoarea adresată conducerii BCR:

„Domnule director
Vă scriem în numele foştilor angajaţi ai SC GHCL UPSOM SA Ocna Mureş. Sărbătorile de iarnă se apropie cu repeziciune şi situaţia noastră este foarte tristă şi precară, pur şi simplu marea majoritate nu are ce pune pe masa zilnică, ce sa mai vorbim de masa de sărbători.

Vă scriem această scrisoare cu speranţa ca dumneavoastră ne puteţi ajuta. SC GHCL UPSOM SA are obligaţia de a ne acorda 3 salarii compensatorii după ce am fost disponibilizaţi.

Din acestea a fost acordat un singur salariu de către firma indiană, restul de 2 salarii rămânând în sarcina conducerii actuale a societăţii.
Societatea însă nu dispune de fondurile necesare acordării celor două salarii decât reuşind să valorifice o parte din activele scoase din uz (fier vechi). Aici intervine o alta problemă. Majoritatea activelor scoase din uz sunt garantate către BCR deci fără acordul dumneavoastră nu există posibilitatea tăierii şi valorificării lor.

Vă rugăm din suflet să ne ajutaţi aprobând ridicarea garanţiei pe acele active pentru a putea să ne luăm măcar încă un salariu compensatoriu de sărbători. Timpul este foarte scurt şi se scurge în defavoarea noastră, vă rugăm să încercaţi soluţionarea problemei în cel mai scurt timp.

Cred că avem şi noi  dreptul la sărbători fericite într-un oraş atât de trist, unde de multă vreme lumea a încetat să mai zâmbească apăsaţi de nevoile şi problemele sociale din acest oraş.“

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite