Alba Iulia: 123 de deţinuţi de la Aiud încep şcoala

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: 123 de deţinuţi de la Aiud încep şcoala
Alba Iulia: 123 de deţinuţi de la Aiud încep şcoala

Un număr de 123 de  persoane private de libertate va începe noul an şcolar la Şcoala cu clase I-VIII, numărul 4, din incinta Penitenciarului Aiud.

Şcoala din cadrul Penitenciatului de la Aiud, are opt săli de clasă în care se vor desfăşura cursurile, o bibliotecă, o sală profesorală şi un cabinet de consiliere psihologică.  Printre cele 123 de persoane care urmează şcoala pe perioada detenţiei sunt elevi înscrişi în ciclul primar şi elevi înscrişi în ciclul gimnazial. Astfel 52 de persoane învaţă în clasele unu-patru, iar alte 71 de persoane în clasele cinci-opt.

Penitenciarul asigură rechizitele


Cel mai tânăr elev înscris în clasa I are 21 de ani, iar cel mai vârsnic deţinut care va învăţa în acest an alfabetul are 38 de ani. Fiecărei persoane private de libertate care s-a înscris la cursuri i-au fost asigurate rechizitele şcolare necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesului instructiv educativ. „Administraţia locului de deţinere, prin Serviciul Educaţie şi Asistenţă Psihosocială, este permanent interesată de educaţia persoanelor private de libertate, aceasta fiind una dintre modalităţile de sporire a şanselor pentru integrarea în societate”, a spus purtătorul de cuvânt al penitenciarului Nicoleta Mătărângă.








Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite