Alba: Adrian Pamfilie a cântat „Requiem“ într-un dom din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Pamfilie este tehnician dentar şi este pasionat de muzică. Cântă la pian de ani buni şi a făcut parte din ansamblul „Icoane“ al lui Ioan Bocşa,  dar şi din formaţiile de muzică pop Concha şi Day One. Alături de corul Capela, a susţinut un concert de muzică clasică în Italia.

Profil
Născut la: 5 august 1983, la Sebeş, Alba
Studii: Facultatea de Medicină Dentară - Tehnică Dentară Cluj-Napoca
Familie: necăsătorit

Pasiunea pentru muzică a moştenit-o de la părinţii săi. „Tatăl meu este un pasionat ascultător de muzică, iar mama este o foarte bună interpretă de muzică în bucătărie atunci când face prăjituri“, spune râzând Adrian.

Cântă la cinci instrumente muzicale

Adrian Pamfilie ştie să cânte la acordeon, pian, muzicuţă şi chitară. Dintre toate instrumentele, orga rămâne în topul preferinţelor sale. A început să cânte de la opt ani.

„Era într-o vară, iar părinţii m-au dus la ringhişpirul care venise la noi în oraş. Îmi aduc aminte că totul era atât de colorat şi vesel, iar cel mai tare m-a fascinat muzica. La un moment dat, am auzit melodia „Pe nisipul de la mare“, iar în drum spre casă am fredonat versurile. Piesa a fost paşaportul meu spre arta muzicală“, a spus tânărul.

image

Părinţii l-au îndrumat spre ore de acordeon, după care a urmat pianul, iar apoi a studiat la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia. „Am mers mai departe şi am urmat Academia de muzică la Cluj-Napoca, unde am reuşit să învăţat să cânt la încă două instrumente, la muzicuţă şi chitară“, a povestit instrumentistul.

Concert în Italia

De-a lungul timpului, Adrian Pamfilie a făcut parte din mai multe formaţii şi ansambluri. Printre acestea se numără şi Ansamblul Icoane, coordonat de interpretul de muzică populară Ioan Bocşa. „Ajuns la academia de muzică mi-am ales ca modul de studiu cântecul popular. Ştiind de ansamblul Icoane, am dat o probă în urma căreia am fost admis. Am avut foarte mult de muncă însă a meritat. Am participat la numeroase turnee prin ţară, la Piatra Neamţ, Braşov, Suceava, Tulcea, Hunedoara. Atmosfera a fost întotdeauna foarte caldă, eram ca o familie. Şi acum păstrez legătura cu foştii colegi, iar atunci când au spectacole în zonă ne întâlnim şi mai derulăm amintiri“, a spus Adrian.    

Instrumentistul a făcut parte şi din corul Capela din cadrul Academiei de muzică din Cluj-Napoca. Corul a fost solicitat să susţină un concert de muzică clasică „Requiem“ de Mozart, în localitatea Vicenza, Italia. „Concertul a avut loc într-un dom, lăcaş de rugăciune specific italienilor. Locaţia aleasă a fost extraordinară, totul a sugerat idee de sublim. M-a impresionat mult organizarea extrem de bine făcută şi faptul că publicul a fost foarte receptiv la ceea ce am cântat“,a spus Adrian Pamfilie.



De ce ai ales tehnica dentară?
A.P.:
„Totul a pornit de la o pasiune mai veche. Verişoara mea lucra într-un cabinet stomatologic şi mergând pe la ea în vizită am avut tangenţă cu acest domeniu. Copil fiind, îmi plăcea să mi se de-a câte ceva de lucru prin laborator. Aşa am deprins un interes pentru această meserie pe care la început am considerat-o o joacă. În anul 3 de facultate m-am gandit să urmez şi cursurile de tehnică dentară, decizie de care sunt extrem de mulţumit“.

image

Faci parte dintr-un cenaclu?
A.P.:
„Din anul 2010 activez în cadrul cenaclului «Lucian Blaga» din Sebeş şi sunt responsabil de asigurarea suportului muzical pentru spectacole. În timpul liber predau lecţii de pian. Consider că viaţa e la fel cum ai interpreta în public un solo de pian, învăţând ştiinţa instrumentului pe măsură ce cânţi“.

Ce-i place: „Îmi place să interacţionez cu oamenii, să călătoresc şi să cunosc cât mai multe lucruri noi. Consider că acestea sunt lucruri esenţiale în viaţă, reprezintă un tunel spre evoluţia şi dezvoltarea ta ca individ, este o fereastră spre noi orizonturi. Printre artiştii preferaţi se numără Holograf, Cargo, Vama Veche Mariah Carey, Il Divo“.

Ce nu-i place: „Nu îmi place felul în care românii se lasă călcaţi în picioare. Nu îmi place faptul că oamenii nu sunt uniţi pentru cauzele lor. Nu agreez persoanele care se ghidează pe dictonul «Lasă-mă să te las». Nu îmi place că există prea multă poluare şi prea puţin interes pentru un aer proaspăt şi sănătos.Nu îmi place orezul scăzut“.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite