Alba: Administratori trimişi în judecată pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi administratori de societăţi comerciale au fost trimişi în judecată de procurori pentru infracţiuni de evaziune fiscală.  Gheorghe Marian Nanu din Alba Iulia şi Petru Benchea din Blaj, administratorul unei firme cu obiect de activitate în domeniul transporturilor de mărfuri, nu au virat spre buget sume de peste 12.000 lei. 

Gheorghe Marian Nanu din Alba Iulia este acuzat că în perioada ianuarie 2006 – noiembrie 2008, a reţinut, dar nu a virat la bugetul general consolidat al statului impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă, cauzând astfel un prejudiciu de 12.795 lei.

Dosarul acestuia a fost înaintat Judecătoriei Alba Iulia, care a stabilit un prim termen în data de 21 septembrie 2010.

Pentru aceeaşi infracţiune va fi judecat şi Petru Benchea din Blaj, administratorul unei firme cu obiect de activitate în domeniul transporturilor de mărfuri.

Şi acesta a reţinut de la angajaţi sume de bani reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă, pe care nu le-a achitat în termenul legal de 30 de zile de la scadenţă.

Prejudiciul creat statului este de 13.958 lei, iar evenimentele au avut loc în perioada ianuarie – mai 2009. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Blaj.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite