Alba: Accident de muncă mortal. Un tânăr a fost prins în combina de balotat paie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 21 de ani din localitatea Cunţa a murit ieri după-amiază într-un accident de muncă produs la combina cu care executa lucrări agricole pe raza comunei Gârbova.

Ovidiu Cornel Draşovean era angajat al scoietăţii Natalia-Nadina SRL Cunţa în postul de tractorist.

La un moment dat, în timpul lucrului, presa de balotat s-a defectat, iar victima în încercarea de a repune în funcţiune utilajul, a intervenit într-o zonă de transmisie cu curele a acestuia, fără a opri tractorul sau să decupleze priza de transmisie tractor-presă de balotat.

A fost surprins între doi tamburi si curelele de transmisie. Colegul său Bozan Radu, aflat în apropiere, a observat la un moment dat că victima era urcată pe presa de balotat şi a decuplat presa de la tractor, iar pentru a-l scoate pe tânăr a tăiat o parte dintre curelele de transmisie. La faţa locului s-a deplasat un echipaj Smurd care a constatat decesul victimei.

„Din partea ITM Alba s-a deplasat la faţa locului inspector şef adjunct ing. Suciu Vasile, împreună cu reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş şi ai Poliţiei Sebeş. Cercetările vor fi continuate de către ITM Alba, în vederea finalizării dosarului de cercetare a accidentului de muncă“, a declarat Puiu Horaţiu, inspectorul şef al ITM Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite