Alba: ADR Centru a lansat un site nou şi o hartă a proiectelor contractate în regiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Regională pentru Dezvoltare Centru a lansat astăzi la Alba Iulia noul site al instituţiei. Pe www.regio.adrcentru.ro beneficiarii vor putea accesa informaţii utile privitoare la stadiul proiectelor accesate. A fost întocmită şi o hartă a proiectelor contractate prin Programul REGIO. Valoarea acestora este de peste 250 de milioane de euro.

Oricine doreşte să aibă acces la informaţii sau doreşte să vadă concret cum sunt cheltuite fondurile nerambursabile REGIO poate accesa  www.regio.adrcentru.ro.

„În acest moment noul site se transformă în cel mai util instrument de lucru pentru toţi cei care sunt interesaţi de programele de finanţare europeană, precum şi de modul de utilizare a fondurilor structurale.

Acest site oferă informaţii despre programul REGIO la nivelul Regiunii Centru, despre axele şi domeniile unde apelul de cereri de proiecte mai este deschis, precum şi despre proiectele contractate.

Se pot vizualiza atât lista de proiecte contractate, precum şi, printr-o aplicaţie bazată pe tehnologia GIS, localizarea acestora şi informaţii relevante despre fiecare iniţiativă în parte“, a precizat Simion Creţu, directorul general ADR Centru.

250 de milioane de euro, finanţare nerambursabilă

La nivelul ADR Centru s-au depus peste 1.050 de proiecte. Dintre acestea au fost contractate până la 7 ianuarie 169 de proiecte prin care au fost alocate peste 250 de milioane de euro.

Alte 134 de proiecte, prin care se solicită finanţare nerambursabilă de peste 75 de milioane de euro se află în etapă precontractuală.

Demararea proiectelor a dus la crearea a peste o mie de noi locuri de muncă.

„ADR Centru şi-a atins obiectivul stabilit pentru anul 2010. Pentru anul trecut scopul agenţiei a fost de a contracta, prin proiecte, 55 l asută din suma totală de peste 439 de milioane de euro. Pentru 2011 obiectivul este de a creşte acest procent şi de a contracta până la 90 la sută din valoarea fondurilor alocate la nivel regional“, a mai spus Simion Creţu. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite