Agricultori din Apuseni calificaţi în meseria de bucătar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucătarii îşi vor putea găsi de lucru în turism
Bucătarii îşi vor putea găsi de lucru în turism

Un număr de 27 de locuitori din Vadu Moţilor şi Poiana Vadului au absolvit examenul care le certifică nivelul de competenţă în practicarea meseriei de bucătar.

Cursul a fost organizat de Clubul Ecologic Transilvania cu sprijinul comunei Vadu Moţilor, fiind adresat persoanelor ocupate în agricultura de subzistenţă. Orele de pregătire teoretică au fost completate de sesiunile practice desfăşurate în pensiunile şi restaurantele de pe Valea Arieşului.

”Formarea profesională a locuitorilor din Apuseni este un element esenţial pentru creşterea calităţii serviciilor turistice în această zonă, premisă a unei dezvoltări durabile a arealului montan”  a precizat domnul Cristian Dogar, managerul proiectului. Prezent la evniment, domnul Nicolae Lazea, primarul comunei Vadu Moţilor a completat: ”Pentru locuitorii comunei noastre acest curs a fost o oportunitate de formare profesională care sporeşte şansa acestora de a găsi un loc de muncă. Acest lucru va contribui şi la dezvoltarea turismului de calitate în comuna noastră.”


Cursul a fost realizat în cadrul proiectului ”Oportunităţi de ocupare în contextul dezvoltării durabile a Munţilor Apuseni”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, 2007-2013.

image

Proiectul realizat de Clubul Ecologic Transilvania în parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai, oferă oportunităţi de formare profesională în meseriile de bucătar şi barman-ospătar precum şi de dezvoltare a competenţelor legate de utilizarea computerelor pentru 240 de persoane ocupate în agricultura de subzistenţă din zona Munţilor Apuseni – judeţele Alba, Bihor şi Cluj.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite