Agentul de poliţie acuzat de trafic de influenţă are o listă lungă de sesizări din partea cetăţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba
Sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba

Poliţistul din Cugir acuzat de trafic de influenţă după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 500 lei pentru a interveni în vederea soluţionării a unui dosar penal privind furtul unor bunuri din locuinţă, are o listă lungă de sesizări şi plângeri.

Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba informează că pe data de 2 aprilie 2010 a fost înregistrat denunţul cetăţeanului B.P., care a sesizat faptul că agentul de poliţie Vasile Cîrţu, i-a pretins bani pentru a interveni pe lângă alţi poliţişti în vederea soluţionării unui dosar penal în care denunţătorul avea calitatea de parte vătămată. „În anul 2007, B.P. a depus o plângere penală la Postul de Poliţie Ceru Băcăinţi, unde era angajat agentul de poliţie, sesizând furtul mai multor bunuri, în valoare de 340 dolari, de către două persoane pe care le-a găzduit în imobilul său. Ulterior, a constatat că plângerea sa nu a fost înregistrată şi soluţionată“, se arată în comunicatul emis de DGA Alba.

În baza delegării Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, ofiţerii D.G.A., sub coordonarea procurorului competent au organizat flagrantul, agentul de poliţie fiind prins în momentul în care primea suma de 500 lei de la B.P. Înainte de intervenţia ofiţerilor D.G.A. şi a procurorului, poliţistul a convenit cu denunţătorul ca, după ce îi va „rezolva“ dosarul penal, cetăţeanul să îi mai dea 500 de lei.

Potrivit comisarului şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, la adresa agentului de poliţie existau numeroase plângeri din partea cetăţenilor de la care împrumuta deseori sume de bani pe care nu le mai returna.

Agentul de poliţie Vasile Cîrţu a fost pus sub urmărire penală pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă şi este cercetat în stare de libertate.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite