Alba Iulia: Federaţia Agenţiilor Române de Energie îşi va avea sediul la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Federaţia Agenţiilor Române de Energie îşi va avea sediul la Alba Iulia
Alba Iulia: Federaţia Agenţiilor Române de Energie îşi va avea sediul la Alba Iulia

Astăzi s-a înfiinţat Federaţia Agenţiilor Române de Energie – FAREN, un organism naţional care va avea sediul la Alba Iulia.

În funcţia de preşedinte al federaţiei pentru primul mandat a fost desemnat Ion Dumitrel, preşedinte al Agenţiei Locale a Energiei Alba – ALEA, iar în funcţiile de vicepreşedinţi au fost desemnaţi Ion Brad, preşedintele Agenţiei pentru Eficienţa Energetică şi Protecţia Mediului – AEEPM Bucureşti şi Vasile Radu Roşca, preşedintele Agenţiei de Management Energetic Maramureş - AMEMM.
   
Conducere asigurată prin rotaţie

Conducerea FAREN va fi asigurată prin rotaţie, în ordine alfabetică a regiunilor pe care le reprezintă, de către preşedinţii tuturor agenţiilor afiliate. Membrii fondatori sunt: Agenţia Locală a Energiei Alba – ALEA, Agenţia pentru Eficienţa Energetică şi Protecţia Mediului Bucureşti - AEEPM, Serviciul Public pentru Management Energetic Harghita – SPMEH, Agenţia de Management Energetic Maramureş - AMEMM, Agentia pentru Eficienta Energetica şi Energii Regenerabile ”AE3R Ploiesti- Prahova“, Agenţia pentru Managementul Energiei Sighişoara – AMES.

Federaţia Agenţiilor Române de Energie îşi propune să reprezinte o platformă de acţiune comună a membrilor săi în domeniul energiei şi al mediului şi are ca scop să contribuie la politicile naţionale şi regionale de dezvoltare durabilă.

”Faptul că sediul acestei federaţii este la Alba Iulia este foarte important. Este încă un organism de nivel naţional care îşi are sediul la noi în judeţ şi acest lucru ne va ajuta mult în viitor. Vom sprijini din toate punctele de vedere funcţionarea FAREN şi sperăm să îşi atingă scopul, acela de se implica activ în politicile naţionale legate de eficienţă şi de energia din surse regenerabile“ a declarat primul preşedinte al FAREN, Ion Dumitrel.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite