Alba Iulia: Adrian Fiţ vrea să promoveze voluntariatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Fiţ s-a alăturat voluntarilor de la Cucea Roşie în 2007. Ţelul său este acela de face cunoscute acţiunile organizaţiei şi a aduna voluntari.

Profil:
Data şi locul naşterii: 21 martie 1985, Alba Iulia
Studii: Facultatea de Istorie, Alba Iulia
Stare civilă: necăsătorit

Adrian Fiţ este absolvent al Facultăţii de Istorie din Alba Iulia însă satisfacţia muncii sale constă în acţiunile pe care le interprinde ca şi voluntar al Crucii Roşii filiala Alba. Primul impact cu organizaţia l-a avut în 2007 când la îndemnul unui prieten s-a alăturat echipei de voluntari din Alba Iulia. Acesta admite că  faptul că nu cunoştea foarte multe detalii despre organizaţie, ba chiar nici despre existenţa unei filiale din Alba Iulia i-a trezit interesul spre a face cunoscute acţiunile Crucii Roşii. „Aşa cum eu nu ştiam aproape nimic despre organizaţie mi-am dat seama că nici alţi oameni nu ştiu. Mi-am pus în plan să fac tot posibilul să desfăşor campanii şi acţiuni care să facă cunoscută Crucea Roşie şi să atragă voluntari“, a afirmat Adrian Fiţ.

A luat parte la numeroase campanii

De anul acesta tânărul face parte din departamentul de promovare şi resurse umane a organizaţiei.  A luat parte la numeroase campanii şi a fost iniţiatorul mai multor idei puse în practică menite să atragă voluntarii. „Avem o problemă de mentalitatea. Eu aş tinde să mă adresez persoanelor cu vârste peste 20 ani mai responsabile, însă în acelaşi timp îmi dau seama că liceenii, studenţii sunt mult mai disponibili şi mai atraşi să facă voluntariat. Din păcate la vacanţe, ani terminali în şcoli sau universităţi, ei ne păresesc şi practic echipa se schimbă aproape constant. Ideal ar fi să existe un nucleu în jurul căruia să se desfăşoare toate aceste echipe. Nişte oameni constanţi care să îi îndrume să vină cu idei, să atragă voluntari“, a afirmat Adrian.

Practic de aproape trei ani asta încearcă şi albaiulianul să facă. „Mi-aş dori să rămână în urma mea un nucleu stabil de voluntari care să se bazeze pe implicarea lor directă şi să fie un ciclu continuu de generaţii“, a spus voluntarul.  

Care a fost prima impresie după ce ai devenit voluntar?
A.F.:
„Nu mi se părea nimic spectaculos, însă lucrurile s-au schimbat când am început să mă implic altfel decât fizic în acţiuni, când am început să vin cu idei care ulterior mi-au fost împărtăşite şi chiar puse în aplicare. Asta este munca în echipă şi niciunul nu am reuşi fără ceilalţi. Fiecare vine cu o idee şi se creează un tot. Experienţa acumulată la Crucea Roşie nu se compară cu nicio altă experienţă trăită până acum. Munca cu omul este cea mai grea pentru că trebuie să îl simţi pe cel de lângă tine“.

Ce caz la care ai participat ţi-a rămas în suflet?
A.F.: „În urma unui teledon s-au ales 15 vârstnici cărora Crucea Roşie le-a oferit asistenţă trei luni. O familie m-a impresionat soţul era imobilizat la pat, iar femeia avea atâta grijă de el cu atâta dragoste. Îl iubea atâte mult cum rar îţi e dat să vezi“.

Alba Iulia

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite