Alba Iulia: Adolescenţii şi vârsnicii sunt tot mai afectaţi de căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Adolescenţii şi vârsnicii sunt tot mai afectaţi de căldură
Alba Iulia: Adolescenţii şi vârsnicii sunt tot mai afectaţi de căldură

Numărul albaiulienilor care au ajus la Unitatea de Primiri Urgenţe a crescut în ultimul timp din cauza afecţiunilor specifice perioadei de vară. Medicii recomandă mai multă atenţie igienei.

Pacienţii mai tineri au ajuns la urgenţe datorită enterocolitelor. Sintomele pe care le acuzau au fost stare febrilă, cu temperatură de 39 sau 40 de grade Celsius. De asemenea enterocolitele cauzează dezhidratare, diaree şi dureri musculare. „Oamenii nu sunt destul de atenţi cu alimentele în perioada de  vară. Legumele şi fructele trebuie spălate înainte de a fi consumate. Cei care cumpără pepene trebuie să fie atenţi şi să ceară un cuţit curat pentru a proba fructul”, a spus medicul primar în medicină de urgenţă, Carmen Rizea.

Vârsnicii sunt şi ei afectaţi

O categorie foarte afectată de temperaturile ridicate din ultima perioadă este cea a vârsnicilor care au probleme cardiace. Aceştia au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe cu pusee de hipertensiune. „Cei care ies din casă la momentul amiezei trebuie să se îmbrace adecvat şi trebuie să consume multe lichide. În ultimele zile mai multe persoane au suferit episoade de spasmofilie datorate dezhidratării”, a mai spus medicul din  Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite