Alba Iulia: Portret/ Adnana Bilca are centura maro în stilul shotokan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Portret/ Adnana Bilca are centura maro în stilul shotokan
Alba Iulia: Portret/ Adnana Bilca are centura maro în stilul shotokan

Puternică, inteligentă şi frumoasă, tânăra karatisă Adnana Maria Bilca spune că vrea să intre la Academia de Poliţie pentru a face dreptate şi a se lupta cu oamenii răi.

Desemnată de profesorul de sport lideră a majoretelor din cadrul Colegiului „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, Adnana Maria Bilca impune respect oricărui adolescent.
Karatistă de mare perspectivă, are centura maro la shotokan (stil de karate ce pune accent pe tehnicile eficace în lupta de la distanţă şi pe dezvoltarea vitezei), a făcut doi ani de atletism ( în proba de marş), iar acum se fortifică fizic şi psihic practicând taekwondo (artă marţială faimoasă pentru loviturile înalte cu piciorul), sport în care este pregătită de antrenorul blăjean Ioan Turean.

„Eram pe clasa a doua când m-a dus tata la shotokan. Mi-a plăcut şi am continuat să mă perfecţionez, antrenată de profesorii Dumitru Danciu şi Simion Băluţă, timp de şapte ani, până în vara acestui an când m-am hotărât să merg la un sport mai dur – taekwando. Shotokan e un stil de karate artistic, în care înveţi tehnicile de autoapărare, pe când taekwando mă atrage mai mult, pentru că eu sunt o fiinţă mai dură, ca tata, dar şi foarte sensibilă, ca mama”, se destăinuie Adnana. Pe această temă, îşi aduce aminte că o singură dată a batut un băiat, în şcoala generală, pentru că i-a adresat cuvinte jignitoare.
„Eram în clasa a VIII-a şi am bătut un băiat pentru că a vorbit urât cu mine, m-a insultat. Până la urmă şi-a cerut scuze”, povesteşte karatista.

Vrea să meargă la Academia de Poliţie


Fire sinceră, comunicativă, Adnana s-a orientat spre karate, întrucât îşi doreşte foarte mult să intre la Academia de Poliţie din Bucureşti.
„Vreau foarte mult să mă duc la Academia de Poliţie, întrucât ştiu că acolo te pregăteşti pentru a lupta împotriva celor care fac fapte rele, iar eu nu am nevoie de gardă de corp, deoarece ştiu să mă apăr singură“. Adnana  Bilca crede în rigoare şi consideră că trebuie luate măsuri drastice pentru a stopa infracţiunile.
„Mă deranjează faptul că în România scapă nepedepsiţi mulţi infractori. Îmi place adevărul, dreptatea şi respectarea legilor şi, chiar dacă voi fi repartizată la serviciul rutier nu o să iert pe nimeni, nici măcar pe părinţii mei”, spune Adnana.

E hotărâtă să facă pasul spre cariera de poliţist oricâte obstacole ar întâlni în cale. Spune că în cazul în care nu va reuşi din prima la academie, va urma psihologia la Sibiu şi mai apoi va încerca să intre în rândul cadrelor de poliţie. Ştie că nu-i va fi uşor, dar are încredere în forţele proprii, ambiţia necesară şi convingerea că va reuşi.

Ce ocupaţie te relaxează, destinde ?
A.B.:
Îmi plac foarte mult copiii, îi ador. Mă joc în fiecare zi cu micuţii din cartier, îi răsfăţ, le mai dau dulciuri, o bomboană, două, sau ciocolată, le cumpăr special pentru ei. De aceea şi ei ţin mult la mine. Când ies afară din scară, toţi puştii se adună în jurul meu şi mă roagă să stau cu ei sau să-i iau cu mine oriunde aş merge. Îmi sunt foarte dragi toţi copiii şi simt mereu nevoia de a-i ocroti, de a-i mângâia şi a le spune o vorbă bună, de a mă juca cu ei. Îmi doresc foarte mult şi poate voi reuşi vreodată să înfiinţez un centru de ocrotire şi ajutorare a copiilor mai puţin favorizaţi de soartă.

Ce-i place: „În timpul liber citesc cărţi de psihlogie, dar şi romane de aventuri cu eroi de vârsta mea, adolescenţi. La oameni apreciez sinceritatea, bunul simţ, calmul, stăpânirea de sine, să vorbească puţin şi să facă mult.”

Ce nu-i place: „Mă deranjează la oameni aspectul neîngrijit, lipsa de respect faţă de sine. Mă supără, totodată, minciuna şi oamenii cicălitori, care îţi repetă la nesfârşit acelaşi lucru. Nu în ultimul rând, îmi displac invidia, bârfa, răutatea în general.”

Profil:
Data naşterii: 27 iulie 1993, Alba Iulia
Educaţie: elevă în clasa a X-a la Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia
Familie: un frate

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite