Administratorul unei firme din Sebeş reţinut pentru evaziune fiscală de 700.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Firma a înşelat statul cu o sumă mare de bani
Firma a înşelat statul cu o sumă mare de bani

Un administrator de societate comercială din Sebeş a fost reţinut de poliţişti pentru evaziune fiscală, transmitere fictivă de părţi sociale şi folosirea cu rea credinţă a creditelor societăţii. Bărbatul are 42 de ani şi are domiciliul în comuna Băbeni, judeţul Vâlcea.

Potrivit IPJ Alba, în perioada august 2009 – iulie 2010, învinuitul B.G., de 42 de ani, din comuna Băbeni, judeţul Vîlcea, împreună cu învinuitul P.D., de 31 de ani, din aceeaşi localitate, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale din Sebeş, nu au înregistrat în contabilitatea firmei achiziţiile efectuate şi veniturile realizate din comercializarea cerealelor, cauzând în acest mod un prejudiciu bugetului de stat în valoare totalã de 718.255 lei.

Ulterior, pentru a se sustrage de la urmărire penală, cei doi au transmis fictiv părţile sociale învinuitului D.I.N., de 24 de ani, din Grăniceri, judeţul Arad, însă au continuat să deruleze relaţii comerciale. Au retras din contul bancar al societăţii comerciale suma totală de 494.550 lei, pe care au folosit-o într-un scop contrar intereselor firmei.

„În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală, transmitere fictivă de părţi sociale şi folosirea cu rea credinţă a creditelor societăţii. Faţă de învinuitul B.G. a fost luată măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă”, se afirmă în comunicatul IPJ Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite