Adio parcări cu plată în Alba Iulia. Consiliul local „rupe“ contractul cu Tracia Trade

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul local Alba Iulia a votat joi încetarea contractului de închiriere încheiat în anul 2002 cu firma privată Tracia Trade Exim SRL Târgu Mureş privind exploatarea parcărilor publice cu plată. Hotărârea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2012.

Motivul deciziei este reprezentat de neînţelegerile financiare dintre cele două părţi care s-au acutizat în ultimul an. Reprezentanţii Tracia Trade au solicitat încetarea pe cale amiabilă a contractului, susţinând că are de plătit administraţiei locale o sumă de aproximativ 300.000 de lei, în timp ce primăria ar trebui să-i plătească 508.000 lei.

Primăria a fost de acord cu încetarea colaborării, dar nu recunoaşte faptul că are avea de achitat bani către firma privată ci, doar de primit.  Reprezentanţii administraţiei locale revendică suma de 303.000 lei, reprezentân redevenţa neplătită timp de doi ani plus penalităţile de întârziere.

Situaţia va fi lămurită, cel mai probabil, în instanţa de judecată. La Târgu Mureş şi la Alba Iulia sunt în derulare câteva procese între cele două părţi. Dacă hotărârea Consiliului local rămâne în vigoare şi nu va fi contestată în contecios administrativ, de la 1 ianuarie 2012 parcările publice din zona centrală şi de pe principalele artere de circulaţie din oraş nu vor mai fi taxate.

În ultima vreme, achitarea taxei devenise oricum benevolă, având în vedere că aşa-zisele amenzi aplicate de personalul firmei private nu avea nicio valoare şi nu erau plătite de contravenienţi.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite