Adina Stoica, singurul instructor de zumba din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adina Stoica
Adina Stoica

Traducător autorizat în domeniul juridic, a obţinut certificatul de instructor sportiv în Italia. S-a stabilit în Alba Iulia în 2002, iar ulterior şi-a dezvoltat pasiunea pentru sport.

Profil
Născută la: 22 septembrie, 1976 la Oradea
Studii: Colegiul de traducători Timişoara
Familie: căsătorită, două fete


Adina Stoica a ajuns în Alba Iulia în urmă cu opt ani. Şi-a întemeiat aici o familie, iar pasiunea pentru sport a fructificat-o şi în scurt timp a devenit primul instructor de zumba din Alba. „Zumba este un sport pe ritmuri latino, pe paşi uşor de învăţat şi de urmat în cadrul programului de aerobic clasic, pe care îi transformă într-o mişcare captivantă, energizantă şi eficientă în arderea caloriilor. Muzica antrenantă şi paşii de dans fac din ora de zumba o experienţă unică ce îţi aduce distracţia la sală“, spune Adina.

Atestat obţinut în Italia

Adina Stoica a început să practice aerobicul în urmă cu câţiva ani. „Ca orice persoană care are grijă de siluetă, mergeam la fitness. La un moment dat am auzit de zumba, am căutat mai multe informaţii şi am început să mă antrenez singură. În liceu am făcut doi ani de dansuri populare şi latino şi mi-a fost uşor să asimilez mişcările“, povesteşte Adina.

Anul trecut în martie a urmat la Bucureşti cursuri pentru a deveni instructor de Tae Bo şi Thai Combat. „Apoi am abordat zumba pe baza mişcărilor de aerobic, iar anul acesta  în vară am fost în Milano, în Italia, pentru a participa la un curs de instruire pentru a obţine atestatul de Official Zumba Instructor“, a spus Adina.

Aceasta primeşte din America în mod regulat muzică prelucrată special pentru cursurile de zumba. Cunoştinţele acumulate în Italia le-a pus în practică în Alba Iulia şi şi-a format propria clientelă. „Zumba se adresează tuturor celor care vor să facă mişcare. Se bazează pe ideea de fitness adordată într-un mod distractiv, de a te simţi bine atunci când mergi la sală, de a te simţi ca la o petrecere datorită paşilor de dans. Prin mişcările care se fac sunt antrenaţi toţi muşchii corpului şi se ard calorii“, a precizat Adina Stoica.

Cum ai demarat cursurile de zumba?
A.S.:
„Am început timid, cu un grup restrâns de persoane. În timp am acumulat experienţă iar numărul celor care vin la zumba a crescută. E foarte important ca persoanele care vin la sală să simtă ritmul, muzica, iar apoi mişcările vin de la sine. Este un sport pe placul multora deoarece paşii de dans se învaţă în câteva şedinţe. O importanţă deosebită le-o acord începătorilor. Orele se desfăşoară la mansarda sălii de sport a Colegiului Horea Cloşca şi Crişan iar mai multe informaţii se pot obţine pe site-ul zumba.com.ro.“.

Cum te-ai acomodat la Alba Iulia?
A.S.:
„Mi-a plăcut faptul că oamenii sunt mult mai prietenoşi decât în Timişoara. Oraşul l-am îndrăgit imediat, îmi place că ai unde să ieşi cu familia. Singurul neajuns e că piaţa muncii este slab dezvoltată“.  


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite