Alba Iulia: Cumpără cărţile din colecţia „Adevărul“ pentru viitorii copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Albaiulienii pasionaţi de literatură îşi întregesc bibliotecile personale cu volumele din Colecţia Adevărul.

Este şi cazul unui tânăr din Alba Iulia care a optat pentru Colecţia Verde reuşind astfel să îşi înnoiască biblioteca de acasă. Motivele pentru care Sebastian Băeşan, un tânăr consultant de proiecte din fonduri europene, de 26 de ani, din Alba Iulia, a ales aceste volume au fost preţul avantajos şi designul.

„Aceasta este o ocazie de a avea în propria bibliotecă nişte cărţi importante şi de o eleganţă deosebită. Mă bucur că a existat ideea de a edita aceste volume  consacrate şi accesibile publicului larg pentru că astăzi achiziţionarea unor cărţi, cu atât mai mult a unei colecţii, tinde să devină chiar un lux. Preţurile mari îi descurajază pe oameni să mai treacă pragul librăriilor”, a declarat Sebastian Băeşan.

Tânărul şi-a propus să valorifice întreaga colecţie prin faptul că aceasta va rămâne urmaşilor. „Când am decis să achziţionez volumele m-am gândit că ele nu vor fi doar pentru mine, ci într-o zi şi ale copiilor mei. Cultura trebuie transmisă în rândul generaţiilor mai tinere”, a completat tânărul albaiulian.

Volumul preferat al lui Sebastian, pe care el spune că l-a recitit cu plăcere, a fost „Mândrie şi prejudecată” a autoarei Jane Austen.  „Printre volumele acestei colecţii se află multe cărţi lecturate în adolescenţă. Acum a fost o plăcere deosebită să le recitesc ca pe urmă să le aşez pe raft lângă celalte cărţi din aceeaşi colecţie”, a spus Sebastian.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite