Alba Iulia: Adevărul la minut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Adevărul la minut
Alba Iulia: Adevărul la minut

Alte ştiri din Adevărul de seară de astăzi, ediţia de Alba Iulia

Cursuri de formare profesională

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba organizează la începutul lunii august cinci cursuri de formare profesională, care sunt gratuite pentru şomeri. La Alba Iulia vor fi organizate două cursuri pentru bucătari şi două cursuri pentru lucători în comerţ. De ademenea la Blaj va fi organizat un curs de lucrător în structuri de construcţie. Înscrierile pentru aceste cursuri se pot face la sediul AJOFM Alba din Alba Iulia sau la punctele de lucru din judeţ.


Muzică de fanfară

În perioada 1-2 august, la Alba Iulia se va desfăşura prima ediţie a Festivalului Naţional de Muzică de Fanfară cu participare internaţională. Festivalul va debuta cu o paradă a formaţiilor. Vor fi susţinute concertele de către Fanfara Zipla Boum din Franţa, Fanfara Valurile Dunării din Galaţi, Fanfara Forumului German din Bistriţa şi Fanfara judeţului Alba.


Concurs montan câştigat de cluburile din Alba


Asociaţia de Turism şi Ecologie Trascău Corp din Zlatna a obţinut locul I la concursul montan „Cupa Prieteniei”, care s-a desfăşurat la Detunata Goală, la sfârşitul săptămânii trecute. Un alt club montan din judeţul Alba, Acropolis din Aiud,  a câştigat două probe de concurs, cea de alpinism şi cea de teorie. La concurs au mai participat echipaje din Arad, Cisnădie, Sălaj şi Satu Mare.


Repartizarea pentru clasa a IX-a seral


Tinerii din judeţul Alba care s-au înscris pentru a urma cursurile la seral, vor fi repartizaţi în perioada 27-29 iulie. În judeţul Alba doar şase unităţi şcolare organizează cursuri de seral. Trei dintre acestea sunt în Alba Iulia, Colegiul Apulum, Colgiul Dorin Pavel şi Colegiul Alexandru Domşa. Mai organizează cursuri de  seral şi unităţile liceale din Ciumbrud, Baia de Arieş şi Albac.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite