Alba Iulia: Adevărul la minut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Adevărul la minut
Alba Iulia: Adevărul la minut

Ştirile din Adevărul de seară de astăzi sunt: bătăuşul din discoteca Yax va fi prezentat în faţa judecătorilor, se fac controale pentru verificarea registrelor agricole şi pensionarii primesc pensie socială minimă garantată.

Bătăuş adus în faţa judecătorilor

Curtea de Apel Alba Iulia judecă mâine prelungirea stării de arest preventiv a unuia dintre inculpaţii implicaţi în scandalul de la discoteca Yax din oraşul Cîmpeni, din 13/14 iunie 2009.
Lukacs Dominic Richard, în vârstă de 25 de ani, din Aiud, este arestat preventiv pentru tentativă de omor. Alţi patru bărbaţi au fost arestaţi în lipsă şi sunt daţi în urmărire generală.

Registre agricole verificate

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului şi ai Direcţiei Regionale de Statistică şi Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Alba desfăşoară până în data de 15 iulie o serie de controale la nivelul primăriilor din judeţ pentru verificarea situaţiei registrelor agricole.
Acţiunea de verificare are ca şi scop realizarea în condiţii optime a recensământului general agricol, care se va desfăşura anul viitor în toate unităţile administrativ- teritoriale din ţară.

Ajutor pentru pensionari

În această lună, 6998 de pensionari din Alba beneficiază de pensia socială minimă garantată. Dintre aceştia, 5356 de persoane sunt pensionari din sistemul de stat, iar 1642, din fostul sistem de asigurări sociale pentru agricultori.
Valoarea pensiei sociale minime garantate este de 300 de lei. Din data de 1 octombrie aceasta va creşte la 350 lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite