Alba Iulia: Adevărul la minut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Adevărul la minut
Alba Iulia: Adevărul la minut

Prezentăm în continuare alte ştiri din Adevărul de seară de astăzi: judeţul Alba este în cod galben pentru ploi, luni se desfăşoară a doua etapă de repartizare a elevilor în liceu, Universitatea 1 Decembrie 1918  va asigura studenţilor noi locuri de cazare.

Cod galben pentru ploi

Judeţul Alba este în cod galben de astăzi de la ora 12.00 până duminică seara la ora 21.00. Sunt aşteptate fenomene meteorologice extreme, precum ploi torenţiale însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi chiar grindină. Avertizare cu cod galben au primit şi alte 30 de judeţe din ţară.

A două etapă de repartizare în licee


Luni se desfăşoară a doua etapă de repartizare a elevilor de clasa a VIII-a în liceu. Pentru această etapă de repartizare au mai rămas neocupate la nivelul judeţului Alba un număr de 282 de locuri. Pentru admiterea computerizată din acest an s-au înscris peste 3.000 de elevi, iar în prima etapă au fost repartizaţi 90% dintre aceştia.

Cazare în căminele Universităţii

Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia va asigura studenţilor noi locuri de cazare. Cele patru cămine studenţeşti de care dispune instituţia au fost modernizate. O cameră este dotată cu trei locuri de cazare şi baie proprie. Preţul este de 100 lei de persoană pe lună. Înscrierile se fac până în septembrie, doar online, pe adresa www.uab.ro.

Cinci dosare penale la activ

Lucian Ioan Mătieş, în vârstă de 24 de ani, din comuna Unirea are patru dosare penale pentru lovire şi distrugere. De asemenea, are un rest de executat de 670 zile de arest pentru tentativă de omor. Ultima faptă de care este acuzat (violare de domiciliu) s-a “consumat” ieri-dimineaţă la Unirea. Tot ieri, magistraţii de la Judecătoria Aiud au refuzat să emită pe numele acestui mandat de arest pe 29 de zile.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite