Alba Iulia: Adevărul la minut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Extinderea iluminatului arhitectural în Alba Iulia, creşterea numărului de vizitatori la muzeu şi noi disponibilizări în reşedinţa judeţului sunt alte ştiri din Adevărul de seară de astăzi.

Iluminat arhitectural pentru zona istorică

Primăria Alba Iulia va cheltui în perioada iulie – septembrie 2009 suma de 200.000 de lei pentru iluminarea unor monumente istorice din oraş. Este vorba, în principal, despre clădiri din interiorul Cetăţii Alba Carolina. Până acum au fost montate instalaţii de iluminare pe timpul nopţii la Porţile I, III şi IV.

Mai mulţi vizitatori la muzeu

Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia a înregistrat anul acesta o creştere în rândul vizitatorilor, comparativ cu anul 2008. Potrivit datelor statistice, în primele cinci luni ale anului 2009, 17.905 de persoane au trecut pragul instituţiei pentru a vizita expoziţiile temporare şi permanente. Numărul vizitatorilor este cu 3.000 mai mare faţă de anul trecut.

Disponibilizări în construcţii

Opt angajaţi ai societăţii comerciale Marinex SRL Alba Iulia, cu obiect de activitate în domeniul construcţiilor, vor fi disponibilizaţi în data de 8 iulie 2009. Firma a anunţat AJOFM Alba că va concedia alţi 18 muncitori în lunile august şi septembrie. În total, societatea are acum un număr de 41 angajaţi.

Lucrări stopate la campusul şcolar din Blaj

Lucrările la campusul şcolar din Blaj au fost oprite datorită lipsei fondurilor financiare. Proiectul este finanţat de Ministerul Educaţiei şi este estimat la o valoare de 10 milioane de euro. Până acum a fost realizat doar 10 la sută din investiţie. Campusul va avea săli de clasă şi amfiteatre, un internat şcolar, o cantină, o sală de sport şi un corp cu garsoniere pentru profesori.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite