Alba Iulia: Adevărul la minut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Adevărul la minut
Alba Iulia: Adevărul la minut

Alte ştiri din ediţia de astăzi a Adevărului de Seară de Alba Iulia.

Şcoli fără autorizaţie sanitară

Peste 40 la sută din unităţile şcolare din judeţul Alba nu au autorizaţie sanitară de funcţionare şi nici nu vor primi până la începutul anului şcolar. În această situaţie se află 281 de instituţii dintr-un total de 639. Majoritatea sunt în mediul rural şi nu au apă potabilă şi canalizare. Şcolile autorizate cuprind, însă, 88 la sută din numărul total al elevilor.

Plăci comemorative noi

Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, Consiliul local Alba Iulia a aprobat suma de 8.000 de lei pentru schimbarea plăcilor comemorative de la intrarea, respectiv ieşirea din municipiu. Noile plăci vor fi realizate din inox şi alamă, pe acestea urmând a fi aplicate litere de bronz.

Amenzi pentru munca la negru

În perioada 17-21 august, lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba au efectuat o serie de controale vizând legalitatea muncii. Au fost verificate pe timp de noapte societăţi comerciale din Alba Iulia, Sebeş, Lancrăm, Petreşti şi Sebeşel. Inspectorii au aplicat 47 avertismente şi două amenzi pentru muncă „la negru”. Valoarea acestora este de 4.500 lei.

Medici şcolari refuzaţi de primărie

Primăria Alba Iulia refuză în continuare să preia cei 40 de asistenţi şi medici şcolari din municipiu. Primarul Mircea Hava a spus că persoanele respective vor fi preluate la primărie doar în momentul în care se modifică legea şi vor fi asigurate resursele financiare pentru salariile acestora şi după 31 decembrie 2009.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite