Actorul Ion Caramitru, în recital la Festivalul internaţional de poezie „Nicolae Drăgan“ din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevărul/Actorul Ion Caramitru
Foto Adevărul/Actorul Ion Caramitru

Căminul cultural din Galda de Jos, judeţul Alba, găzduieşte actul final al Festivalului internaţional de poezie “Nicolae Drăgan”, premierea concurenţilor. Recitalul de poezie îl are în prim plan pe actorul Ion Caramitru, actualul director al Teatrului Naţional din Bucureşti.

Festivalul internaţional de poezie “Nicolae Drăgan” ce are loc în acest sfârşit de sâptămână la Galda de Jos a început în urmă cu patru luni, când s-a dat startul competiţiei.

În concurs au participat cu creaţii 86 de concurenţi din România, dar şi din Canada, Italia şi Anglia. A  avut posibilitatea să se înscrie orice persoană, indiferent de vârstă, care nu este membru al Uniunii Scriitorilor din România. Fiecare a trimis câte 5 poezii nepublicate însoţite de un motto.

Lucrările au trecut prin filtrul juriului, aşa că la Galda de Jos se vor acorda premiile celor care au dat dovadă de creativitate. Festivitatea începe sâmbătă, de la ora 12, la Căminul cultural din localitate.

Manifestări au loc sâmbătă şi la Şcoala din localitate care poartă numele lui Nicolae Drăgan.

Recitalul de poezie ce-l are în prim plan pe actorul Ion Caramitru este programat pentru duminică, de la ora 18.00, la Căminul cultural Galda de Jos.

Festivalul internaţional de poezie “Nicolae Drăgan”, aflat la cea de-a doua ediţie, promovează creaţia literară  a poetului, valorile culturale ale judeţului , susţine şi motivează tinerele talente.

 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite