Activităţi educative la Şcoala „Silviu Cărpinişianu” din Sebeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Activităţi la Şcoala Silviu Cărpinişianu din Sebeş
Activităţi la Şcoala Silviu Cărpinişianu din Sebeş

Centrul de Documentare şi Informare din cadrul Şcolii cu clasele I-VIII „Silviu Cărpinişianu”, structură a Grupului Şcolar Industrial Sebeş, organizează pe parcursul lunii octombrie o serie de activităţi prilejuite de „Luna Internaţională a Bibliotecii Şcolare”.

Printre acţiunile în care sunt implicaţi elevii se numără vizionarea unor filme realizate după cărţile aflate în programa şcolară. Până acum aceştia au urmărit ecranizarea operei „Amintiri din copilărie” de Ion Creangă, precum şi a romanului „O călătorie spre centrul pământului”, de Jules Verne.

De asemenea, elevii au realizat coperţi de carte hand made pentru cărţile din biblioteca şcolară, pe care le-au citit. În perioada 24-31 octombrie va putea fi văzută expoziţia de semne de carte şi de desene reunite sub titlul „Personajul care mă reprezintă”.

În data de 28 octombrie, începând cu ora 13.00, CDI  va găzdui „Întâlnirea cu scriitorii de lângă noi”. Elevii vor avea ocazia să afle chiar de la oamenii de cultură din localitate care este drumul pe care îl parcurge o carte până ajunge în biblioteca şcolară. Printre invitaţi se numără scriitoarea Jeni Voina, poetul Petru Făgăraş şi folkistul Nick Iosub, membrii ai Cenaclului „Lucian Blaga” din Sebeş.  

Activităţile organizate cu ocazia „Lunii Internaţionale a Bibliotecii Şcolare” vin în completarea celor desfăşurate la orele de curs. Mai mult, se încearcă atragerea a cât mai multor elevi spre lectură.

Activităţi la Şcoala Silviu Cărpinişianu din Sebeş
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite