Alba: Acte de identitate eliberate pentru "prezidenţiale" – Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele locale scriu astăzi despre prelungirea programului de lucru la serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor, despre noile măsuri care vizează persoanele care au ieşit la pensie dar continuă să muncească şi despre  controale la pensiunile turistice din zona Apuseni.

Acte de identitate eliberate pentru "prezidenţiale"

Toate serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor din municipii şi oraşe vor avea program prelungit la sfârşitul acestei săptămâni, urmând să fie deschise sâmbătă, 5 decembrie 2009, între orele 8.00 - 20.00, iar duminică, 6 decembrie 2009, între orele 8.00 - 21.00. Măsura a fost luată pentru a veni în sprijinul cetăţenilor cu drept de vot care nu deţin astfel de documente sau sunt titulari ai unor acte de identitate cu termen de valabilitate expirat, dar care doresc să participe la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de duminică, 6 decembrie 2009. Unirea.

Măsuri cu privire la regimul cumulului de pensii cu venituri salariale

Având în vedere noile măsuri privind regimul cumulului pensiilor cu veniturile salariale, introduse de prevederile Legii nr.329/05.11.2009, Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale aduce la cunoştinţa celor interesaţi următoarele: Dispoziţiile Capitolului IV – Măsuri privind regimul cumulului pensiilor cu veniturile salariale, în scopul reducerii cheltuielilor bugetare, vor intra în vigoare la 15 zile de la data publicării legii în Monitorul Oficial, respectiv de la data de 24 noiembrie 2009. Persoanele avute în vedere de aceste dispoziţii sunt obligate să opteze, în scris, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a Capitolului IV, respectiv până la data de 10 decembrie 2009, între suspendarea plăţii pensiei pe durata exercitării activităţii şi încetarea raporturilor de muncă, de serviciu sau a actului de numire în funcţie. Informaţia de Alba.

Pensiuni sancţionate

Mai multe pensiuni agroturistice din Apuseni au fost sancţonate de inspectorii de muncă pentru că aveau în lucru persoane fără forme legale de angajare sau pentru diverse deficienţe constatate în domeniul relaţiilor de muncă.
Potrivit directorului coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, Dorel Fiţ, au fost controlate 12 pensiuni din Arieşeni, Gârda, Albac Câmpeni, Bistra, Lupşa şi Sălciua, fiind constatate aproape 60 de deficienţe şi depistate trei persoane care munceau la “negru”. Au fost aplicate şapte avertismente şi două amenzi, din care una, în cuantum de 4.500 de lei pentru munca la negru, şi o alta de 3.000 de lei, pentru nerealizarea măsurilor obligatorii dispuse de inspectorii de muncă în controlul precedent. Monitorul de Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite