Accident de muncă mortal în Alba: bărbat lovit în cap de cupa unui excavator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 48 de ani a murit vineri într-un grav accident de muncă produs pe un şantier din comuna Sîntimbru, judeţul Alba. Victima a fost lovită în cap de cupa unui excavator.

Din primele cercetări efectuate de echipa de poliţişti deplasată la locul accidentului împreună cu specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, a rezultat că mai mulţi angajaţi ai unei firme din municipiul Sebeş, au executat lucrări de amenajare  pe marginea drumului, la aceasta fiind folosit un buldoexcavator şi o autobasculantă.

Bulodoexcavatorul era manevrat  de R.R., de 38 de ani, din comuna Cricău, care, în momentul în care a pus în mişcare cupa pentru a încărca autobasculanta, datorită neatenţie, l-a lovit cu aceasta, în zona capului, pe I.V., de 48 de ani, din comuna Berghin, care măsura lăţimea şanţului. În urma leziunilor suferite I.V. a decedat imediat după producerea accidentului.

Conducătorul buldoexcavatorului a fost testat cu aparatul etilotest care a evidenţiat faptul că nu se afla sub influenţa alcoolului. În cauză cercetările sunt continuate împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba, sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă precum şi în vederea stabilirii cu exactitate a modului în care s-a produs accidentul.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite