Alba Iulia: Absolvenţii de gimnaziu şi-au aflat locul în licee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma repartiţiei computerizate peste 90% dintre absolvenţii clasei a VIII-a din judeţul Alba au reuşit să ocupe un loc la liceu. Cea mai mare medie de admitere a fost 9,96, iar ultimul elev repartizat a avut media 3,55.

Aproape 3.000 de elevi din judeţul Alba, care au încheiat ciclul gimnazial au fost admişi la liceu în urma repartizării computerizate realizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării. Cea mai mare medie de admitere în judeţul Alba a fost obţinută de o elevă de la Sebeş, Anca Elena Anghel, care a fost repartizată conform opţiunii personale la Colegiul Naţional “Lucian Blaga” din Sebeş cu nota de 9,96.

La "HCC" Alba Iulia - 9,93 cea mai mare medie


Cea mai mare medie de admitere la liceu, în Alba Iulia a fost 9,93 obţinută de eleva Alexandra Ionela Trifon, care a fost prima admisă la Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia. Elevii cu cele mai mari medii au fost admişi pe baza opţiunilor pe care le-au exprimat pe fişa de înscriere. În procesul de repartizare pentru elevii cu medii mai mici a contat numărul de opţiuni exprimate.

“Elevii aveau voie să treacă toate profilele din toate liceele din judeţ. Dacă nu puteau fi repartizaţi la prima opţiune se putea trece la a doua şi aşa mai departe”, a spus Dan Cherecheş.

Locuri rămase neocupate


Elevii care nu au fost repartizaţi în prima etapă de admitere vor putea să aleagă din cele aproape 300 de locuri rămase neocupate. O parte dintre aceste locuri sunt în licee considerate foarte bune. Astfel la Colegiul Naţional “Horea Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia au rămas neocupate două locuri la specializarea filologie bilingvă franceză.

 La Colegiul Naţional “I.M. Clain” din Blaj au rămas disponibile pentru a doua repartiţie computerizată patru locuri la specialitatea matematică-informatică. La colegiile “Apulum”, “Dorin Pavel” şi “Alexandru Domşa” din Alba Iulia au mai rămas neocupate 59 de locuri. În alte grupuri şcolare liceale din Aiud, Cugir, Albac, Blaj, Baia de Arieş, Câmpeni şi Ocna Mureş au mai rămas libere alte 223 de locuri.

Pentru acestea pot opta elevii care nu au fost repartizaţi în prima etapă. Următoarea etapă de repartizare va avea loc în 13 iulie, iar în perioada 1-10 septembrie va avea loc ultima repartizare în liceele din judeţul Alba.

Cea mai solicitată specializare


Cea mai solicitată specializaare anul acesta a fost, potrivit ultimei medii cu care s-a intrat, ştiinţele naturii, de la Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” unde cea mai mică medie pentru acestă specializare a fost de 9,35. Aceeaşi specializare a fost căutată şi de elevii din Sebeş.

Ultima medie de admitere în clasa de ştiinţe ale naturii, la Colegiul Naţional “Lucian Blaga”, a fost 8,88. Ultima medie de admitre de anul acesta a fost 3,55, medie cu care un elev absolvent al Şcolii cu clase I-VIII din satul Răchita, a fost admis la Colegiul Tehnic “Dorin Pavel” din Alba Iulia la specializarea “construcţii, instalaţii şi lucrări publice”.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite