Absenţa zăpezii alungă turiştii din Arieşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atracţia principală a turiştilor la Arieşeni este pârtia de schi
Atracţia principală a turiştilor la Arieşeni este pârtia de schi

Pârtiile de schi de la Vârtop nu au fost acoperită cu zăpadă, anul acesta şi din acestă cauză nici turiştii nu s-au înghesuit la munte. Cele 65 de cabanele şi pensiunile de la Arieşeni sunt aproape goale. Proprietarii cabanelor speră să îşi recupereze pierderile de sărbători. Majoritatea pensiunilor sunt închiriate pentru Revelion.

Principala atracţie a zonei Arieşeni, pe perioada de iarnă este zăpada. Anul acesta însă, pârtiile de schi de la Vârtop nu au fost acoperite de nea.Turiştii nu s-au mai înghesuit ca în alţi ani nici măcat la sfârşit de săptămână. Proprietarii pensiunilor spun că reuşesc să mai închirieze doar pentru cei care mai au câte un evenimet de familie şi foarte rar tinerilor care vin special pentru zona de munte.

„Aproape nimeni nu vine la munte dacă nu este zăpadă pe pârtie“

Anul trecut zăpada i-a adus la munte pe turişti încă de la mijlocul lunii noiembrie. Iarna blândă din această iarnă i-a ţinut însă la depărtare. „Din păcate anul acesta nu sunt tineri care să umple pensiunea. Anul acesta doar din când în când am mai organizat câte o petrecere de familie. Aproape nimeni nu vine la munte dacă nu este zăpadă pe pârtie“, a spus Aurora Danciu de la pensiunea „Aurora“, din Arieşeni. Cu aceaşi problem se confruntă şi pensiunea „Rock“. „Noi depindem în totalitate de zăpadă. Suntem la aproximativ 200 de metri de pârtie. Turiştii vin pentru schi. Anul acesta nu a nins şi abia dacă vezi câte un turist prin preajmă. Nici în week-end gradul de ocupare nu e mai mare“, a spus Adrian Bumbu de la pensiunea de lângă pârtia nouă de la Vârtop.

De Revelion pensiunile sunt închiriate

Majoritatea proprietarilor de pensiuni speră să îşi recupereze pierderile din acest sezon, pe care îl consideră  ratat, prin ofertele de sărbători. Cele mai multe oferte sunt cele pentru Revelion. O mare parte dintre pensiuni sunt închiriate de mai multe luni. „Deocamdată mai avem locuri libere pentru zilele de Crăciun dar pensiunea este închiriată încă de acum câteva luni pentru perioada Revelionului. Vor veni nişte  Timişoara“, a spus Mihaela Nicola de la „Cabana de sub brazi“. De câteva luni a fost închiriată şi cabana „Aurora“. „De Crăciun nu ne aşteptăm la aşa de mulţi turişti pentru că acestă sărbătoare se petrece mai mult în familie. De Revelion însă, mai ales tinerii vor să se distreze mai mult. Am închiriat cabana încă din toamnă pentru mai multe persoane din Alba Iulia, care vor petrece noaptea de peste ani în apropierea pârtiei de la Vârtop“, a mai spus Aurora Danciu.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite