Ultimul raport pentru absolvenţii Colegiului Militar din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

92 de elevi ai Colegiului Militar „Mihai Viteazul” au fost desemnaţi absolvenţi astăzi, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în incinta instituţiei. După patru ani petrecuţi la colegiul din Alba Iulia cei mai mulţi dintre absolveţi vor urma o carieră militară.

Tinerii sunt mulţumiţi de alegerea pe care au făcut-o în urmă cu 4 ani. „E nevoie de multă ambiţie şi trebuie să fii foarte motivat şi muncitor. Am avut nopţi în care nu am dormit deloc. Când ai ţeluri şi anumite idealuri, faci orice să ajungi acolo unde îţi doreşti. Îmi doresc să merg la Academia Tehnică Militară, să ajung arhitect“, a spus Adriana Miloşan din Luduş, judeţul Mureş, absolventa care a terminat liceul cu cea mai mare medie, 9,73. 

Patru ani de ordine şi disciplină

„Este o carieră de viitor. A fost destul de greu, dar a meritat fiecare efort. Voi continua studiile la Academia de aviaţie de la Braşov“, a afirmat Bogdan Haşegan din Cisnădie, judeţul Sibiu. În cei patru ani de studii o zi obişnuită pentru elevi începea la ora 06.00 cu deşteptarea.

„La 06.08 se făceam prezenţa, înviorare până la 6.30. De la 07.00 luam masa şi se intona imnul. De la 08.00 la 14.00 aveam cursuri, iar apoi cel mult o oră liberă. De la 16.30  la 20.30 urmau alte cursuri, apoi aplelul de seară, masa şi stingerea la ora 22.00“, povestit Adrian Miloşan. 


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite