Alba Iulia: EXCLUSIV: Lista celor 20 de beneficiari care au primit o locuinţă ANL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: EXCLUSIV: Lista celor 20 de beneficiari care au primit o locuinţă ANL
Alba Iulia: EXCLUSIV: Lista celor 20 de beneficiari care au primit o locuinţă ANL

O parte dintre cei care au depus cereri au fost depunctaţi sau descalificaţi pentru că nu întruneau condiţiile legale sau pentru că au adăugat la dosar adeverinţe medicale false

În imobilul situat pe strada Vânătorilor, colţ cu Detunata, vor fi date în folosinţă 20 de locuinţe, 19 apartamente cu două camere şi o garsonieră. Ieri, consilierii locali din Alba Iulia au aprobat repartizarea listei beneficiarilor. Locuinţele au fost repartizate primilor 20 de solicitanţi în ordine descrescătoare a punctajelor obţinute. Aceştia au fost aleşi dintre cei 189  de solocitanţi cu cereri valide.

Verificarea dosarelor a fost prima etapă

În urma verificărilor mai multe dosare au fost descalificate pentru că nu se încadrau în termenii impuşi de lege. „Pentru a putea să primeşti o locuinţă ANL trebuie să lucrezi în oraşul în care soliciţi locuinţa. O parte dintre persoanele care au făcut cerere nu lucrau la momentul depunerii dosarului în Alba Iulia sau nu între timp şi-au schimbat locul de muncă şi lucrează la firme din alte oraşe ale judeţului“, a spus consilierul local Mihai Baco.

În aceste cazuri dosarul nu s-a mai calificat şi nu s-au mai efectuat anchete sociale. „Eu am depus dosarul la sfârşitul anului trecut şi la acel moment angajaţii de la Primăria Alba Iulia mi-au spus că totul a fost în reguilă. Eu sunt acum în concediu de îngrijire a copilului şi în acest timp firma la care lucram şi-a închis punctul de lucru de la Alba Iulia. Practic la momentul la care se va încheia concediul de maternitate postul meu de lucru va fi la Cluj-Napoca. Cred că din această cauză dosarul meu nu a mai fost valid. Înţeleg care sunt condiţiile de acordare a locuinţelor ANL, dar normal ar fi fost să fiu anunţată de ceea ce se întâmplă“, a spus Luiza Dicu, de 29 de ani.

Acte medicale false

După verificarea dosarelor au urmat anchetele sociale în urma cărora mai multora solicitanţi au pierdut puncte pentru că au declarat că săteau în spaţii mai mici sau că împart apartamentul cu alţi chiriaşi. „Am mers la câte o familie şi de câte cinci ori pentru a găsi pe cineva acasă. Aceste anchete sociale au cerut mult timp. O problemă a apărut şi în cazul celor care au depus la dosar acte medicale, iar condiţia lor medicală nu se verifica la medicii de familie sau la Casa de Asigurări de Sănătate. Un număr de 14 persoane au declarat că suferă de asm şi dintre acestea doar una este bolnavă“, a spus viceprimarul Paul Voicu, care a făcut parte din comisia de verificare. Cei care au trecut de aceste evaluări şi verificări au primit punctaje. Cel mai mare punctaj  pentru cei care au obţinut un apartament a fost de 61 de puncte, iar cel mai mic 52 de puncte.


Lista beneficiarilor:


Căpâlnean Ioan – 61 de puncte
Pănescu Gheorghe Cosmin – 59 de puncte
Paul Elena Mihaela – 59 de puncte
Ghinţu Mariana – 58 de puncte
Diaconu Nicoleta Florina – 57 de puncte
Gădălean Rodica Adina – 57 de puncte
Duna Ana Maria – 56 de puncte
Keşeru Marcovici Ramona – 56 de puncte
Sicra Sandu Giulian – 56 de puncte
Cotruţă Alina Loredana – 55 de puncte
Pongrat Isabele – 55 de puncte
Szabo Levente – 55 de puncte
Ungureanu Adelin – 55 de puncte
Jinar Adin Cristina – 54 de puncte
Marcu Liliana Monica – 54 de puncte
Morar Ana Mihaela – 54 de puncte
Ghiuruţan Vasile Daniel – 53 de puncte
Pop Liliana Florica – 53 de puncte
Băcilă Sorin Ioan – 52 de puncte
Cantimir Ioan – 52 de puncte.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite