Alba Iulia: „Bătaie” pe locuinţele ANL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: „Bătaie” pe locuinţele ANL
Alba Iulia: „Bătaie” pe locuinţele ANL

Administraţia locală din Alba Iulia va da în folosinţă, în cursul acestei toamne, un nou bloc construit de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Imobilul situat pe strada Vânătorilor, colţ cu Detunata, este finalizat din punct de vedere a lucrărilor de construcţie şi finisare.

Mai rămâne doar să se decidă cine va primi aceste apartamente. O comisie formată din 10 membri evaluează dosarele celor care au depus cereri pentru un astfel de locuinţă.

Au prioritate cererile mai vechi

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer, a spus că vor avea prioritate cei care au cele mai vechi cereri.

„Sunt câteva sute de cereri dar dintre acestea unele nu sunt actualizate. O parte dintre cei care au depuse dosarele de câţiva ani au renunţat, fie au achiziţionat în alt fel o locuinţă, fie au plecat din localitate. Vor fi evaluate dosarele complete şi care sunt la zi”, a explicat Mihai Coşer. Vechimea cererii nu este singurul criteriu de evaluare al dosarului pentru obţinerea unei locuinţe ANL.

Este întocmit un punctaj în funcţie de studiile persoanei care are depusă cererea, situaţia socială, existenţa copiilor şi chiar şi locuinţa în care trăieşte la acest moment. „După evaluarea dosarelor se poate face o verificare la locul de muncă al persoanei pe numele căreia este făcută cererea şi, de asemenea, o verificare la locuinţa actuală”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

Cei cu cereri mai noi au totuşi speranţe


După ce procedura de evaluare a dosarelor se va încheia vor fi afişate şi numele celor care vor putea să se mute în noul bloc ANL. În termen de 15 zile cei care nu sunt mulţumiţi de rezultatele acestei atribuiri vor putea să facă contestaţie.

„Blocul este gata şi lucrarea a fost deja recepţionată dar abia după ce se vor încheia procedurile, cei care vor beneficia de aceste locuinţe vor putea să se mute la noua adresă”, a completat Mihai Coşer. Mulţi dintre cei care stau în chirie în Alba Iulia speră în şansa lor. „Am depus cererea în luna mai a acestui an. Ştiu că sunt cereri mai vechi. Am făcut un calcul şi cred că voi avea un punctaj de 45 de puncte. Sper să fie totuşi suficient de mare”, a spus Ana Ion, de 28 de ani.

Femeia este în concediu maternal. Ea spune că dacă nu va obţine o locuinţă în blocul de pe Vânătorilor, nu va retrage cererea. Aceasta speră că vor fi ridicate şi alte blocuri.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite