Alba Iulia: Energie din surse regenerabile la târgul ALEA 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Energie din surse regenerabile la târgul ALEA 2009
Alba Iulia: Energie din surse regenerabile la târgul ALEA 2009

Amatorii de instalaţii de obţinere a energiei din resurse regenerabile pot vizita în acest weekend târgul ALEA 2009. Expoziţia este organizată în pavilionul expoziţional din Parcul Unirii.

Târgul reprezintă un pas concret către dezvoltarea pieţei locale în domeniul aplicaţiilor la scară mică vizând energia din surse regenerabile şi se adresează atât publicului larg cât şi firmelor şi instituţiilor.

Vor fi expuse instalaţii eoliene, panouri solare, pompe de căldură, turbine pentru microhidrocentrale, centrale termice pentru biomasă şi multe alte aplicaţii legate de energia obţinută din surse regenerabile. În program a fost introdusă şi o demonstraţie practică legată de modul în care funcţionează stâlpii de iluminat public stradal alimentaţi cu ajutorul energiei solare.

Mai mulţi stâlpi de acest fel vor fi montaţi în faţa pavilionului expoziţional din Parcul Unirii iar sâmbătă seara vor putea fi văzuţi funcţionând cu ajutorul energiei solare acumulate în timpul zilei.

Salon de inventică


O premieră pentru eveniment o constituie faptul că în cadrul târgului va fi organizat şi un salon de inventică în care vor fi expuse invenţii cu aplicaţie în domeniul energiei.

La salon participă şase inventatori români. Invitatul special va fi Iustin Capră, autorul a peste 100 de invenţii. În cariera sa, Iustin Capră a colaborat şi cu Henri Coandă. Organizatorii au pregătit şi o tombolă cu premii, cele mai importante constând într-o instalaţie de climatizare ecologică şi un boiler economic

Pe durata târgului va fi organizat şi un concurs de desene destinat copiilor de grădiniţă şi din clasele primare sub numele „Salvează planeta!”. Cele mai bune desene vor fi alese de un juriu format din profesori de desen şi vor fi premiate cu premii importante: biciclete, cărţi, jucării solare, baloane.

Târgul este organizat de Agenţia Locală a Energiei Alba (ALEA) şi Consiliul Judeţean şi va fi deschis sâmbătă şi duminică între orele 10.00 – 20.00.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite