ALBA Cine sunt persoanele cercetate în dosarul traficului de ţigări din Ucraina. Vezi câţi bani s-au găsit la percheziţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inculpaţii au fost aduşi la sediul Poliţiei pentru audieri
Inculpaţii au fost aduşi la sediul Poliţiei pentru audieri

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia dat publicităţii, marţi, detalii din dosarul traficanţilor de ţigări în care au fost efectuate săptămâna trecută un număr de 11 percheziţii. Pentru patru persoane s-a solicitat obligarea de a nu părăsi ţara, iar în cazul altor două s-a cerut arestarea preventivă.

Zece dintre percheziţii au avut loc în Bihor, iar una în Alba Iulia. Inculpaţii pentru care procurorii au solicitat arestarea preventivă sunt Ioan Lazăr şi Nicolae Lăzău din judeţul Bihor. Instanţa a respins solicitarea procurorilor şi a dispus faţă de aceştia măsura de a nu părăsi localitatea. Luni, Tribunalul Alba a respins recursul Parchetului. S-a decis, de asemenea, luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara faţă de inculpaţii Ladislau Balog, Carmen Kovacs, Aurelian Florin Galea şi Maia Kadar.

„În perioada aprilie-august 2012, inculpaţii au deţinut în afara antrepozitului fiscal, comercializat şi plasat în vederea comercializării, în mod repetat, ţigări de contrabandă cu banderolă de marcaj fiscal aparţinând altor ţări (Ucraina), sau cu marcaj Duty Free, producând astfel un prejudiciu  bugetului de  stat“, se afirmă în comunicatul Parchetului.

În cauză au fost efectuate simultan, la data de 30.08.2012, sub coordonarea procurorilor, 12 percheziţii domiciliare la locuinţele inculpaţilor, context în care au fost identificate şi ridicate 48.800 de ţigarete, 17 litri de alcool, 25 de kilograme de tutun şi  24 kilograme de cafea, care provin din contrabandă, precum şi sumele de 61.150 lei, 750 de euro, 500 de lire sterline şi 1.500 de forinţi, bani a căror provenienţă nu a putut fi justificată de către persoanele percheziţionate. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite