ALBA 700.000 de buletine de vot pentru alegerile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura Alba a finalizat procedura de achiziţie publică a serviciilor de tipărire a buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Valoarea contractului depăşeşte suma de 75.000 de lei.

Licitaţia a fost câştigată de firma Unirea Pres SRL. „Pe lângă demersurile efectuate în scopul asigurării tuturor materialelor necesare funcţionării secţiilor de votare, a fost finalizată şi procedura de achiziţie publică a serviciilor de tipărire a buletinelor de vot, contractul, în valoare de 75.468,80 lei, urmând să fie încheiat până în data de 14 noiembrie. În baza acestuia, vor fi tipărite, până în 30 noiembrie, 704.000 buletine de vot a câte 8 pagini fiecare. Listele electorale permanente, cuprinzând un număr total de alegători de 319.609 înscrişi la data de 30 septembrie 2012, au fost tipărite şi comunicate primarilor, la termen, de către Biroul Judeţean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor”, se afirmă într-un comunicat de presă al Prefecturii Alba.

 “Organizarea optimă a alegerilor parlamentare este o prioritate pe care mi-o asum personal, în virtutea atribuţiilor ce îmi revin în calitate de prefect. Legea trebuie respectată cu stricteţe şi, deopotrivă, dreptul de vot al cetăţenilor care trebuie să şi-l poată exercita în cele mai bune condiţii”, a declarat prefectul Flaviu-Mircea Cozuc.  În perioada 8-9 noiembrie, Biroul Electoral de Circumscripţie va fi completat cu reprezentanţii partidelor politice parlamentare, respectiv cu cei ai partidelor politice neparlamentare, iar în 10 noiembrie, prin tragere la sorţi, efectuată de preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie, va fi stabilită ordinea în care vor fi tipărite pe buletinele de vot numele candidaţilor la Senat şi Camera Deputaţilor.

Instruirea preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare va fi asigurată în perioada 3-7 decembrie, buletinele de vot urmând să fie distribuite în 7 decembrie, astfel că, în 8 decembrie 2012, secţiile de votare vor fi complet funcţionale şi pregătite pentru ziua votului.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite