ALBA La braconaj cu barca şi curent. Patru bărbaţi au căzut în „plasa“ poliţiei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Descoperirea poliţiştilor din maşina braconierilor
Descoperirea poliţiştilor din maşina braconierilor

Poliţiştii din Alba Iulia au identificat 4 bărbaţi, suspecţi de comiterea infracţiunilor de braconaj piscicol şi furt calificat. În maşina cu care se deplasau aceştia a fost găsită cantitatea de 20 de kg de peşte.

Fapta penală a fost constată în noaptea de 26/27.04.2012 la ora 02,40. Agenţi de siguranţă publică şi poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, au identificat, pe strada Dacilor din Alba Iulia, patru bărbaţi care transportau cu o autoutilitară cantitatea de 20 de kg de peşte precum şi o barcă pneumatică cu motor şi un dispozitiv artizanal de despre care exista suspiciunea că au fost folosite pentru braconaj piscicol.

„Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că M.E.R. de 44 de ani, din Alba Iulia împreună cu F.O.I. de 30 de ani, din Crăciunelu de Jos şi P. I., de 42 de ani, din Alba Iulia au pescuit ilegal cantitatea de 20 kg peşte (din speciile mreana, scobar, avat, somn, platică şi clean), din râul Mureş, pe porţiunea dintre localităţile Mihalţ şi Totoi, folosind un dispozitiv electric (convertizor) confecţionat artizanal. În activitatea infracţională cei trei bărbaţi au fost ajutaţi de P.A., de 44 de ani, din Alba Iulia, care a transportat cu o autoutilitară barca şi uneltele folosite pentru braconaj precum şi cantitatea de peşte rezultată în urma pescuitului ilegal“, se afirmă într-un comunicat al IPJ Alba.

Descoperirea poliţiştilor din maşina braconierilor

Click pe poză pentru galerie foto

Cu ocazia a controlului efectuat, în autospecială au fost găsite şi un mincioc, doua pompe pneumatice (una manuală şi una electrică), o baterie şi un convertizor electric precum şi mai multe vase.  Toate bunurile  au fost reţinute în vederea continuării cercetărilor iar întreaga cantitate de peşte urmează să fie valorificată, conform prevederilor legale.  Faţă de cei patru suspecţi cercetările sunt continuate  sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj şi furt calificat.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite