ALBA Vicepreşedinte al Federaţiei Crescătorilor de Bovine arestat pentru înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurel Stan este preşedintele unei asociaţii din oraşul Cîmpeni
Aurel Stan este preşedintele unei asociaţii din oraşul Cîmpeni

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de  Taurine “Arieşul" Cîmpeni, Aurel Stan, şi contabila asociaţiai, Laura Viorica Sicoe, au fost arestaţi preventiv vineri pe o perioadă de 29 de zile pentru înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals în înscrisuri şi uz de fals.

Cercetările au fost realizate de Poliţiştii de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba. Aurel Stan este acuzat de înşelăciune, fals în înscrisuri şi uz de fals, iar Laura Viorica Sicoe de complicitate la înşelăciune şi uz de fals.

„Din cercetări a rezultat că în perioada 2008–2011, S. A. în calitate de director general a unei asociaţii a crescătorilor de animale din Cîmpeni, şi-a însuşit o parte din banii asociaţiei, prin evidenţierea în contabilitate de facturi şi chitanţe false, completate de către învinuit. În activitatea sa, preşedintele, a fost ajutat de contabila asociaţiei, care a înregistrat cu ştiinţă cheltuielile nereale în contabilitatea asociaţiei, pentru a justifica sumele de bani delapidate. Prejudiciul stabilit până la acest moment este de 72.780 lei”, se afirmă în comunicatul IPJ Alba.

Faţă de cei doi învinuiţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, a luat măsura reţinerii iar în cursul zilei de vineri, cei doi au fost prezentaţi Judecătoriei Cîmpeni cu propunere de arestare preventivă.

Instanţa de judecată a admis cererea formulată de parchet şi a emis pe numele celor doi inculpaţi mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Aurel Stan este şi vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Bovine din România. Cei doi au formulat recurs care se va judeca la Tribunalul Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite